05-12-14

Boete voor Club FM en Radio Pros door VRM

Boete voor Club FM en Radio Pros door VRM

.

De Vlaamse Regulator voor de Media legt lokale radio’s Club FM Herentals en Radio Pros (Haaltert) een geldboete op van respectievelijk 1.500 en 750 euro. Dit omdat niet conform de zendvergunning werd uitgezonden.

.

logo vrm.png

.

 

Club FM Herentals

.

Met een eerdere beslissing (februari 2014) werd Club FM Herentals een geldboete van 750 euro opgelegd wegens het niet conform de zendvergunning uitzenden. Tevens werd de lokale radio-omroeporganisatie toen aangemaand om haar installaties onverwijld aan te passen aan de bepalingen van de zendvergunning.

.

De VRM gaf daarop aan het BIPT (Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie) de opdracht na te gaan of Club FM Herentals zich intussen geconformeerd had aan de voorwaarden van de zendvergunning.

.

Uit de vaststelling van het BIPT blijkt dat Club FM Herentals uitzendt met een veelvoud van het vergunde vermogen en uitzendt met een ander type zender dan vergund.

.

De VRM besluit om Club FM Herentals hiervoor een geldboete van 1.500 euro op te leggen.

.

De beslissing van de VRM kan u HIER lezen (PDF)

.

logo club FM.png

.

 

Radio Pros (Haaltert)

.

Naar aanleiding van een storingsklacht bij de Conseil Supérieur de l'Audiovisuel (CSA - de regulerende instantie voor de communicatiesector van de Franse Gemeenschap), onderzocht het BIPT de uitzendingen van Radio Pros.

.

Uit de vaststellingen van het BIPT blijkt dat Radio Pros uitzendt met een veelvoud van het vergunde vermogen. De hoogte van de antenne blijkt evenmin in overeenstemming te zijn met de zendvergunning. Het BIPT rapporteerde ook een gebrek aan medewerking door de lokale radio-omroeporganisatie bij de uitvoering van het onderzoek.

.

De VRM besluit dat de orde binnen het radiolandschap en het zendcomfort van de andere radio-omroeporganisaties wordt verstoord of zelfs teniet gedaan wanneer een radio-omroeporganisatie zich niet houdt aan de voorwaarden van de zendvergunning.

.

Voor deze inbreuken op het Mediadecreet legt de VRM aan Radio Pros een geldboete op van 750 euro.

.

De beslissing van de VRM kan u HIER lezen (PDF)

.

logo radio pros.png

.

VRM

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.