04-12-14

De VRT kiest voor beperkt aanbod op stakingsdag 8 december

De VRT kiest voor beperkt aanbod op stakingsdag 8 december

.

De directie en de vakbonden van de openbare omroep VRT hebben een akkoord bereikt over de actie tijdens de komende stakingsdagen voor aanstaande maandag 8 december en voor maandag 15 december. Op de provinciale stakingsdag van 8 december zal er een minimumaanbod uitgezonden worden. Op 15 december gaan de uitzendingen door zoals gepland.

.

vrt.jpg

.

De directie en het management van de VRT hebben een gisterenavond een akkoord bereikt daarover met de vakbonden over het aanbod tijdens de stakingsdagen op 8 en 15 december.

.

Tijdens de provinciale stakingsdag op maandag 8 december zullen de radio- en televisiezenders en de websites van de VRT vervangprogramma's uitzenden en een gewaarborgd minimumaanbod aan nieuws brengen.

.

Op de radio zorgt elk net voor non-stop muziek. Op Eén en Canvas zijn er naast de (ingekorte) nieuwsuitzendingen vervangprogramma's voorzien. Online zorgt deredactie.be voor een aangepaste nieuwsvoorziening en zijn er op de andere net- en themasites slechts beperkte updates.

.

Op de nationale stakingsdag op 15 december zullen de uitzendingen bij de verschillende zenders en netten van de openbare omroep doorgaan zoals gepland.

.

De directie en het management en de vakbonden van de VRT hebben de voorbije dagen verschillende keren rond de tafel gezeten om tot een akkoord te komen.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.