09-12-14

HD-kanalen ProsiebenSat1 groep tijdelijk ongecodeerd

HD-kanalen ProsiebenSat1 groep tijdelijk ongecodeerd op Astra 1

.

De Duitse HD-kanalen van de ProsiebenSat1 groep schakelen tijdens de kerstdagen de codering uit. Daarmee zijn ze voor alle kijkers in Duitsland, maar ook voor schotelbezitters in België en Nederland natuurlijk (tijdelijk)ook te zien van 23 tot 26 december.
.

pro sieben sat 1.jpg

.

Normaal gesproken maken de zenders deel uit van het gecodeerde HD+ waarin ondermeer de commerciële groepen RTL Deutschland en ProSiebenSat1 zich hebben verenigd.  De SD-varianten van deze zenders zijn natuurlijk altijd Free To Air te ontvangen. Tijdens de kerstdagen wil ProSiebenSat1 echter de HD-zenders FTA maken zodat zeker 15 miljoen kijkers hiermee kunnen kennismaken.En wij hier dus ook...
.
 
Omdat deze satellietzenders in principe altijd gecodeerd zijn en ook niet bij de Vlaamse en Nederlandse aanbieders in het aanbod zijn opgenomen, staan deze niet in de voorgeprogrammeerde zaplijsten van TV-Vlaanderen en Canaldigitaal . De frequentie van deze tijdelijk ongecodeerde HD+ kanalen op de Astra 1 (19,2° Oost) is 11.464 (H) DVB-S2 - 8PSK  met SYM:22.000 en FEC 2/3. Aleen dus tussen 23 tot 26 december kan u HD kijken.
.

images.jpg

.
Satellite Magazine  (Jan-Hein Visser)
.
tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.