30-11-14

Duitsland:Uitbreiding dekking landelijk DAB+net

Duitsland:Uitbreiding dekking landelijk DAB+net

.

Het landelijke DAB+net is binnenkort nog beter te ontvangen in Midden-Duitsland. Half december worden er drie nieuwe zenders aangezet, terwijl er begin 2015 nog twee volgen. De nieuwe zenders moeten voor betere ontvangst zorgen in steden als Dessau-Roßlau en Jena, alsmede delen van de autobahnen A4, A9 en A14.

.

digitale radio.jpg

.

Sinds augustus 2011 heeft Duitsland landelijke radio via DAB(+). Inmiddels is de landelijke multiplex, waarop onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Schlagerparadies, Klassik Radio, Energy en Absolut Relax uitzenden, in bijna alle grote steden te ontvangen, alsmede op de belangrijke doorgaande autobahnen.

.

De komende maanden wordt vooral de ontvangst in Midden-Duitsland verder verbeterd. Nadat eerder dit jaar al twee nieuwe zenders in deze regio in gebruik genomen werden, volgen er binnenkort nog eens vijf. Dit meldt de zender Schlagerparadies op zijn website.

.

Half december wordt in Thüringen de zender Sieglitzberg (10 kW, rode cirkel) aangezet, die de ontvangst in de regio Bad Lobenstein / Pößneck en de ontvangst op de A9 tussen Hof en Gera moet verbeteren. Ook in het oosten van Thüringen wordt de ontvangst verbeterd door een nieuwe zender in Jena (5kW, groene cirkel). Deze zender moet voor betere ontvangst zorgen in de stad en op de A4 tussen Erfurt en Chemnitz.

.

In het noorden van Saksen wordt de ontvangst op de A14 tussen Chemnitz en Dresden sterk verbeterd door het aanzetten van de zender Oschatz op de Collmberg (10 kW, blauwe cirkel). Ook deze zender gaat voor half december nog aan.

.

Begin volgend jaar wordt de dekking van het landelijke DAB+net verder uitgebreid. Eind januari of begin februari 2015 wordt ook een zender op de Brocken (2,5 kW, oranje cirkel), de hoogste berg van Noord-Duitsland, aangezet. Deze moet ontvangst mogelijk maken in de Harz.

.

Tenslotte wordt de ontvangst in de stad Dessau-Roßlau en op de A9 tussen Leipzig en Berlijn verbeterd door de zender Wittenberg (10 kW, roze cirkel).

.

file.jpg

.

Gelijktijdig met de uitbreiding van het landelijke DAB+net gaan ook de regionale DAB+netten van de publieke omroep MDR op de schop.

In de deelstaten Saksen, Sanksen-Anhalt en Thüringen worden de netwerken gereorganiseerd en worden er verschillende nieuwe zenders aangezet. Hierdoor wordt de ontvangst sterk verbeterd.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satelliet:SES informeert bevolking in Ebola gebieden

Satelliet:SES informeert bevolking in Ebola gebieden

.

Veel kinderen in Sierra Leone kunnen door de Ebola-epidemie niet naar school omdat deze al maanden gesloten zijn. Met dank aan de radio en televisie krijgen ze nu toch weer onderwijs. Ook SES gebruikt de satelliet om inwoners van West-Afrika te informeren.

.

ses satellite.png

.

Het is dankzij kinderrechtenorganisatie Unicef en het ministerie van onderwijs in Sierra Leone dat dit mogelijk is. Via verschillende kanalen of op hun mobiele telefoon kunnen de kinderen les krijgen in Engels, wiskunde en maatschappijleer. Bovendien krijgen ze informatie over hygiëne, wat in de strijd tegen ebola van levensbelang is. Voor dat laatste zet ook SES zich in.

.

Satellietbedrijf SES heeft op diverse orbitale posities ook een beam die West-Afrika afdekt, juist het gebied waar Ebola heerst. Via de Astra 2F en de SES-5 heeft SES nu een informatiekanaal in de lucht gebracht. SES wil zich daarmee met eigen middelen actief inzetten om hulp te bieden in de strijd tegen de ziekte. Het educatieve kanaal is speciaal voor West-Afrika opgezet. Bijdragen op het kanaal komen uit diverse bronnen, waarbij SES zich baseert op het ministerie van gezondheid in Luxemburg. Unicef, Artsen zonder Grenzen en End Ebola Now werken er aan mee evenals bekende publieke figuren die uit de getroffen regio afkomstig zijn.

.

fight ebola.jpg

.

Het satelliet signaal van Fight Ebola is helaas niet in Europa zelf te ontvangen via de satelliet, het zit immers op de Afrika-beams, maar is wel te bekijken online via zowel www.ses.com, www.youtube.com als https://www.facebook.com/FightEbolaTV.

.

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Bakhita mag weer uitzenden

Radio Bakhita mag weer uitzenden

.

Terwijl de gevechten tussen de rebellen en het Zuid-Sudanese leger voortduren, geeft de overheid toestemming aan Radio Bakhita voor de hervatting van de uitzendingen.

.

               

.

Het Zuid-Sudanese bewind had het radiostation van het katholieke aartsbisdom Juba in augustus gesloten, omdat het van die gevechten verslag had uitgebracht. Volgens Enrica Valentini, van het Netwerk van Katholieke Radiozenders in Zuid-Sudan, tracht de overheid met dit soort  controle ervoor te zorgen dat die alleen haar versie van de feiten geven.

.

Het akkoord over de hervatting van de uitzendingen is er gekomen na maandenlange onderhandelingen tussen het aartsbisdom Juba en verantwoordelijken van het bewind. Niettemin vreest Valentini dat de verantwoordelijken van de zender gezwicht zijn voor de druk en dat er in de toekomst bij de berichtgeving nauwelijks nog aandacht zal zijn voor politieke achtergronden.

.

Bericht: Kerknet

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-14

Radio2:Stem NU voor de 1000 Klassiekers!

Radio2:Stem NU voor de 1000 Klassiekers!

.

Het eindejaar is weer in zicht en dus komt de tijd van de 1000 Klassiekers via Radio2 er met rasse schreden aan. Naar goede gewoonte vragen ze ook nu weer jouw medewerking!

.

1000 klassiekers.png

.

Wat is jouw favoriete Klassieker? Dat willen zij heel graag weten! Want met al uw eigen keuzes samen, stellen zij de 1000 Klassiekers samen. Die kan je horen vanaf vrijdag 26 december tot en met woensdag 31 december.

.

Dan presenteren Kim Debrie, Cathérine Vandoorne, Benjamien Schollaert, Christel Van Dyck en Albrecht Wauters de 8e editie van de 1000 klassiekers!

.

klikhieromtestemmen.jpg

.

Vind jij ‘Tombe la neige’ van Adamo het mooiste liedje ooit, gaat je hart sneller slaan als je ‘Angie’ van The Rollings Stones hoort of krijg je kippenvel  van ‘Afscheid van een vriend’ van Clouseau?

.

Wat doet een evergreen als ‘You’re the first, the last my everything’ met jou of welke herinneringen hangen vast aan, bijvoorbeeld, ‘Paradise by the dashboard light’?

.

Wie jouw favoriet ook is, breng zeker je stem uit! Zo heeft hij of zij meer kans om in hun 1000 Klassiekers lijst terecht te komen. En jij, jij maakt bovendien kans op een exemplaar van de spiksplinternieuwe cd-box van de 1000 Klassiekers. Vijf cd’s boordevol onvergetelijke evergreens!

.

Ook Peter Verhulst kroop al in zijn analoge pen (zie foto hieronder) maar u kan het dus discreet en digitaal van bij u thuis of misschien wel van op het werk...of zelfs misschien in de school.Aan u de keuze...

.

peter verhulst 1000 klassiekers radio 2.jpg

.

Klik HIER of klik op de banner hierboven en je bent meteen in het stemlokaal.

.

  Spandau Ballet gaf vrijdagmorgen 28 november het startschot van de 1000 Klassiekers

 

                                     Jacques Vermeire gaat alvast voor The Beatles

 

                 Weerman Frank Deboosere supportert voor Do It Again van Steely Dan

.

 

Logo Radio 2 (bis).jpg

 

.

Ze zijn weer vertrokken! Van 26 tot en met 31 december is het dus terug tijd voor de 1000 Klassiekers bij Radio 2. De beste eindejaarslijst van het land stel jij dus samen! Stemmen is dus de boodschap!

.

Speel mee en win...hoe goed ken de klassiekers ?

.

In aanloop naar de 1000 Klassiekers - van 26 tot en met 31 december - kan je op de website van Radio 2 of meteen hier elke week meespelen met hun muzikale quiz. Elke donderdag krijg je in de loop van de dag een nieuwe reeks van 10 vragen voorgeschoteld.

Goed luisteren is de boodschap dit jaar. En antwoorden doe je door daar op de juiste foto te klikken.

Bij elke ronde maak je bovendien kans op één van de Radio2 gloednieuwe cd-boxen van de 1000 Klassiekers winnen.

.

bus 1000 klassiekers radio 2.jpg

.

Ook de bus gaat weer de weg op....

.

De volgende weken toert de Radio 2 1000 Klassiekers bus door Vlaanderen. Ontdek hier waar hij wanneer zal staan!

 • Zaterdag 6 december: Antwerpen - Gedempte Zuiderdokken van 10 tot 17 uur (uitzending van 13 tot 16 uur)
   
 • Zaterdag 13 december: Leuven - Martelarenplein van 10 tot 17 uur (uitzending van 13 tot 16 uur)
   
 • Zaterdag 20 december: Gent - Woodrow Wilson plein van 10 tot 17 uur (uitzending van 13 tot 16 uur)
   
 • Vrijdag 26 december: Lier - Grote Markt van 14 tot 17 uur
   
 • Vrijdag 26 december: Sint Niklaas - Grote Markt van 10 tot 13 uur
   
 • Zaterdag 27 december: Oostende - Wapenplein van 10 tot 13 uur
   
 • Zaterdag 27 december: Brugge - 'T Zand van 15 tot 18 uur
   
 • Zondag 28 december: Kortrijk - Grote markt van 10 tot 13 uur
   
 • Zondag 28 december: Poperinge - Grote Markt van 14 tot 17 uur    
   
 • Maandag 29 december: Dendermonde - Grote markt van 10 tot 13 uur
   
 • Maandag 29 december: Aalst - Hopmarkt van 14 tot 17 uur
   
 • Dinsdag 30 december: Hasstelt van 10 tot 13 uur

.

Radio2

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Oud radiomaker Pim Reijntjes overleden

NL:Oud radiomaker Pim Reijntjes overleden

.

Pim Reijntjes (foto:metronieuws.nl), één van de eerste nieuwslezers van Radio Nederland Wereldomroep en op televisie, is overleden. Dat heeft zijn dochter woensdag laten weten aan het ANP. Reijntjes is 95 jaar geworden.

.

PIM.png

.

Zijn mediacarrière begon kort na de Tweede Wereldoorlog, eerst als omroeper bij Radio Herrijzend Nederland, Radio-Batavia en de Wereldomroep. In 1963 stapte Reijntjes over naar het NTS Journaal, een voorloper van het NOS Journaal, waar hij vijf jaar werkte als nieuwslezer. De laatste tien jaar voor zijn pensionering werkte Reijntjes bij Panoramiek, het actualiteitenprogramma van de NOS.

.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat Reijntjes in het verzet. Hij viel in handen van de Duitsers en belandde in de (concentratie)kampen Vught, Amersfoort, Natzweiler en Dachau. In april 1945 werd hij bevrijd. Na zijn omroepcarrière zette Reijntjes zich in voor zijn medegevangenen en bekleedde hij diverse functies in organisaties van het voormalige verzet.

.

.

In 2012 opende Pim Reijntjes, voormalig nieuwslezer van Radio Nederland Wereldomroep, nog een keer een uitzending voor deze zender. Zijn woorden waren het start schot van een marathon uitzending van 24 uur, gelijkertijd, de laatste uitzending in de Nederlandse taal.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC schakelt weer lokale AM-zenders uit

BBC schakelt weer lokale AM-zenders uit

.

De BBC schakelt opnieuw enkele lokale middengolfzenders in Engeland uit. Het gaat om een test bij zes stations. BBC is op zoek naar mogelijkheden om te kunnen bezuinigen en wil onderzoeken hoeveel er nog naar de middengolf geluisterd wordt. In 2012 werden er al enkele zenders als test uitgezet met veel klachten als gevolg.

.

.

Ruim twee jaar geleden werden de uitzendingen van BBC Radio Kent, BBC Radio Lincolnshire, BBC Radio Merseyside (Liverpool) en BBC Radio Nottingham via de middengolf al eens voor enkele weken onderbroken. Wie afstemde kreeg een boodschap te horen dat het betreffende station via FM en DAB te ontvangen is. Helemaal uit gingen de zenders niet.
.

Korte tijd later volgden ook BBC Essex en BBC Hereford & Worcester. Aanvankelijk meldde de BBC nauwelijks klachten te hebben gehad, maar dit bleek achteraf niet helemaal te kloppen. Met name over BBC Radio Merseyside kwamen honderden klachten binnen. De uitzendingen van de radiostations werden daarom weer hervat via de middengolf.
.

Omdat ook de BBC de komende jaren flink moet bezuinigen, wordt nu opnieuw gekeken of er middengolfzenders uit kunnen. Bij wijze van test worden die van in totaal zes radiostations uitgeschakeld. En dit keer gaan de zenders gedurende een week ook echt uit.

.

Momenteel is via de middengolffrequenties van BBC Radio Lancashire (1557 kHz/250 W) in het noordwesten van Engeland en BBC Sussex (1161 kHz/1 kW en 1485 kHz/1 kW) en BBC Surrey (1368 kHz/500 W) ten zuiden van Londen, een boodschap te horen dat de betreffende radiozender momenteel niet op deze frequentie uitzendt.
.

Luisteraars worden verwezen naar FM en DAB, waar de reguliere uitzendingen wel gewoon te horen zijn. Thuis kan ook via internet geluisterd worden. Helaas is in het heuvelachtige landschap van Engeland FM en DAB niet overal goed te ontvangen. Van 1 tot en met 5 december worden de middengolfzenders geheel uitgeschakeld.
.

Fase twee van de uitschakeling volgt een week later. Het betreft dan middengolfzenders van BBC Radio Humberside (1485 kHz/2 kW) in het oosten, BBC Wiltshire (1332 kHz/400 W en 1368 kHz/400 W) in het westen en BBC Radio Devon (alleen 1458 kHz/2 kW, de 990 kHz blijft aan) in het zuidwesten van Engeland. Vanaf maandag 24 november zal op deze frequenties een boodschap worden uitgezonden over de uitschakeling. Van 8 tot en met 12 december gaan ook deze zenders geheel uit.
.

Luister HIER naar een audiofragment over de afschakeling.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-14

Het Muziekmuseum ook wekelijks op 'antenne' (FM)

Het Muziekmuseum ook wekelijks op 'antenne' (FM) 

.

Het Muziekmuseum is 'Muzikaal ook te beluisteren' op lokale Radio P.R.O.S. en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

.

De jaren '60.jpg

.

Semi non-stop worden de plaatjes (dikwijls vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse 'Smakelijke goeiemiddag' vanuit Heldergem (9450) in het uitzendgebied op 105.8 FM maar ook via 'Livestream' wereldwijd.Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de soort dat u het beste past.

.

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren '50,'60,'70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren '80.Er is bovendien de 'Nederlandstalige Primitieve' op het einde van het eerste gedeeltje én om niet te vergeten de (krakende) '78-toerenplaat van de week' als afsluiter in het tweede gedeelte.Een Frans plaatje wordt in het Muziekmuseum aangekondigd als 'vieux-temps', vroeger ook wel eens 'Vieux-Machin' genoemd op de RTB radio in Formule J door presentator Claude Delacroix.'Salut les copins' uit die radiotijden op Europe 1  is trouwens ook nooit ver weg.Een plakker van een slijpende oldie slow wordt ook wel eens 'Luikse peresiroop' genoemd of Sirophe de Liège. 

.

Nostalgisch radioverleden.jpg

.

Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een 'Anderstalige' van achter het hoekje komt kijken (herinner u de Talenknobbel van Guy Depré in Goudzoekers) én bovendien bevat het muziekarchief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze uitzonderlijk moeilijk te vinden antieke spullen toch nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen in lege blikken koekendozen en eens goed ontkrast met Spik & Span en stevig opgeblonken met Sidol maken die plaatjes uiterst licht verteerbaar op het middaguur!

.

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en extra opgepoetst met vers milieuvriendelijk regenwater...al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toertjes.Die kraakjes hebben echter hun charmes in deze toch wel moderne Hi-Fi & CD wereld.

.

Overigens...én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur.

.

De jaren 70.jpg

.

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid... het is geen 'groetenprogramma'.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid.

.

Pieter Van Banden -Leuven 26-3-2014 Radiohuis Expo R100 foto Wim Moortgat VRT.jpg

Pieter Van Banden op Radio100 in Leuven (koptelefoon & microfoon uit 1934)

.

Voor plaataanvragen en suggesties kan je HIER terecht.

.

Op de website van Radio P.R.O.S. heeft het 'Muziekmuseum' ook een apart stekje, vindt u HIER.

.

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. iedere zaterdag tussen 12 en 14 uur.

.

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

Pieter Van Banden

.

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Klara:150 jaar Richard Strauss (1864-1949)

Klara:150 jaar Richard Strauss (1864-1949)

.

De Duitse componist Richard Strauss-foto VRT- (1864-1949) werd honderdvijftig jaar geleden geboren. Die verjaardag viert Klara vanaf zondag 30 november met een vierdelige radioreeks over het leven en het werk van de componist. De reeks van Mark Janssens is getiteld "A Strauss odyssey".

.

1688931292.jpg

.

Radiomaker Mark Janssens praat in "A Strauss odyssey" op Klara met muziekwetenschappers, historici en muzikanten over Richard Strauss. Zijn leven valt samen met de geschiedenis van Duitsland in de 20e eeuw.

.

Strauss heeft de twee wereldoorlogen meegemaakt. Hij is een echte man van Beieren, een man van de bergen en van tradities. Hij kreeg het verwijt dat hij in de 19e eeuw was blijven steken, maar maakte de modern klinkende opera's "Elektra" en "Salomé".

.

strausss.jpg

.

In het programma wordt ook ingegaan op de sympathie die Strauss had voor het nationaal-socialisme. De uitzending van "A Strauss odyssey" gaat op zondag 30 november om 18 uur van start.

.

Logo Klara.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Wat met Radio 5 na einde AM?

NL:Wat met Radio 5 na einde AM?

.

Met de huidige stand van zaken is NPO Radio 5 Nostalgia vanaf 1 september 2015 niet overal in Nederland meer via de ether te ontvangen. De dekking van het DAB+ netwerk is hiervoor ontoereikend.

.

logo npo radio 5.jpg

.

De Nederlandse publieke omroep (NPO) stopt in september 2015 met de AM-etherverspreiding van NPO Radio 5 Nostalgia. Als alternatief wordt het nieuwe digitale ethernetwerk DAB+ geboden. NPO Radio 5 Nostalgia is er met een veel betere geluidskwaliteit dan op AM te beluisteren. De radiozender is inmiddels al met een campagne begonnen om luisteraars op de hoogte te brengen van de aankomende wijziging. Ook wordt DAB+ als de geschikte ontvangstmogelijkheid via de ether genoemd.
.

Met de huidige stand van zaken heeft NPO Radio 5 Nostalgia zelfs met buitenhuis ontvangst geen landelijk etherbereik. De NPO wil in 2015 wel beginnen met de versnelde uitrol van DAB+ fase 3. Hiermee verbetert men vooral binnenhuis ontvangst van DAB+, maar voor enkele gebieden ook buitenhuis ontvangst. Echter een geheel landelijk bereik van de publieke zenders via DAB+ is ook daarna niet mogelijk.
.

Op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling – en mogelijk ook een deel van Texel – is ontvangst niet mogelijk of zeer slecht. Op deze Waddeneilanden zijn commerciële radiozenders wel beter via DAB+ te ontvangen. In deze gebieden is alleen ontvangst via satelliet – waarop NPO Radio 5 ongecodeerd op de Astra3-satelliet wordt uitgezonden – of beluisteren via internet mogelijk.

.

               

.

Bericht: Totaal TV

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Spotify introduceert... smaakmakers

Spotify introduceert... smaakmakers

.

Spotify heeft een nieuwe functie toegevoegd. Op de pagina tastemakers (smaakmakers) geeft de streamingdienst een overzicht van mensen die invloedrijke afspeellijsten publiceren.

.

spotify.png

.

De functie is te vinden in het follow-scherm. De mensen die door Spotify in de tastemaker-lijst worden gezet zijn geen bekende artiesten of deejays, maar gewone mensen die populaire playlists maken. Door die personen te volgen zullen gebruikers erop geattendeerd worden wanneer de smaakmaker een nieuwe playlist maakt of een nieuw nummer aan een afspeellijst toevoegt.

.

Spotify ziet de functie momenteel nog als een test, zegt de dienst tegenover Techcrunch. Desondanks wordt de functie momenteel wel al uitgerold. De muziekstreamingdienst probeert het ontdekken van nieuwe muziek steeds makkelijker te maken, omdat door het groeiende aanbod aan muziek veel mensen niet meer weten wat ze precies moeten kiezen, vertelde Spotify-topman Gary Liu eerder dit jaar in gesprek met NU.nl.

.

Spotify heeft daarbij twee grote pijlers: automatische aanbevelingen op basis van algoritmen, en de sociale functies van Spotify waarbij gebruikers elkaar muziek aanraden.

.

.

Bericht: NU.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende