29-11-14

NL:Oud radiomaker Pim Reijntjes overleden

NL:Oud radiomaker Pim Reijntjes overleden

.

Pim Reijntjes (foto:metronieuws.nl), één van de eerste nieuwslezers van Radio Nederland Wereldomroep en op televisie, is overleden. Dat heeft zijn dochter woensdag laten weten aan het ANP. Reijntjes is 95 jaar geworden.

.

PIM.png

.

Zijn mediacarrière begon kort na de Tweede Wereldoorlog, eerst als omroeper bij Radio Herrijzend Nederland, Radio-Batavia en de Wereldomroep. In 1963 stapte Reijntjes over naar het NTS Journaal, een voorloper van het NOS Journaal, waar hij vijf jaar werkte als nieuwslezer. De laatste tien jaar voor zijn pensionering werkte Reijntjes bij Panoramiek, het actualiteitenprogramma van de NOS.

.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zat Reijntjes in het verzet. Hij viel in handen van de Duitsers en belandde in de (concentratie)kampen Vught, Amersfoort, Natzweiler en Dachau. In april 1945 werd hij bevrijd. Na zijn omroepcarrière zette Reijntjes zich in voor zijn medegevangenen en bekleedde hij diverse functies in organisaties van het voormalige verzet.

.

.

In 2012 opende Pim Reijntjes, voormalig nieuwslezer van Radio Nederland Wereldomroep, nog een keer een uitzending voor deze zender. Zijn woorden waren het start schot van een marathon uitzending van 24 uur, gelijkertijd, de laatste uitzending in de Nederlandse taal.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.