28-11-14

NL:Wat met Radio 5 na einde AM?

NL:Wat met Radio 5 na einde AM?

.

Met de huidige stand van zaken is NPO Radio 5 Nostalgia vanaf 1 september 2015 niet overal in Nederland meer via de ether te ontvangen. De dekking van het DAB+ netwerk is hiervoor ontoereikend.

.

logo npo radio 5.jpg

.

De Nederlandse publieke omroep (NPO) stopt in september 2015 met de AM-etherverspreiding van NPO Radio 5 Nostalgia. Als alternatief wordt het nieuwe digitale ethernetwerk DAB+ geboden. NPO Radio 5 Nostalgia is er met een veel betere geluidskwaliteit dan op AM te beluisteren. De radiozender is inmiddels al met een campagne begonnen om luisteraars op de hoogte te brengen van de aankomende wijziging. Ook wordt DAB+ als de geschikte ontvangstmogelijkheid via de ether genoemd.
.

Met de huidige stand van zaken heeft NPO Radio 5 Nostalgia zelfs met buitenhuis ontvangst geen landelijk etherbereik. De NPO wil in 2015 wel beginnen met de versnelde uitrol van DAB+ fase 3. Hiermee verbetert men vooral binnenhuis ontvangst van DAB+, maar voor enkele gebieden ook buitenhuis ontvangst. Echter een geheel landelijk bereik van de publieke zenders via DAB+ is ook daarna niet mogelijk.
.

Op de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling – en mogelijk ook een deel van Texel – is ontvangst niet mogelijk of zeer slecht. Op deze Waddeneilanden zijn commerciële radiozenders wel beter via DAB+ te ontvangen. In deze gebieden is alleen ontvangst via satelliet – waarop NPO Radio 5 ongecodeerd op de Astra3-satelliet wordt uitgezonden – of beluisteren via internet mogelijk.

.

               

.

Bericht: Totaal TV

.

Radio19 (NBP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.