01-07-15

Nieuw wonderbatterijtje voor lege smartphone?

Nieuw wonderbatterijtje voor lege smartphone?

.

Een smartphone is een geniaal toestel... als de batterij niet leeg is. Of ze nu van Apple, Samsung, Xiaomi Huawei komen: de batterijduur van een slimme telefoon stelt bijna altijd teleur. Kan de oplossing een simpel 'pilletje' zijn?

.

batterijtje.jpg

Een pilletje dat uw smartphone moet opladen.©Tsung Chih-Hsien

.

Het idee van een wegwerpbatterij om de smartphone op te laden is in principe niet nieuw, maar ecologisch was het vooralsnog allesbehalve. Ontwerper Tsing Chih-Hsien ging met het idee van een wegwerpbatterij aan de slag om er niet alleen iets mooiers, maar ook iets duurzamers van te maken.

.

Mini Power van Chih-Hsien is een reeks oplaadpilletjes die je direct in de telefoon kan pluggen als extra batterij. Ze zijn beschikbaar in verschillende versies: eentje voor twee, vier en zes uur extra batterij. Ze zijn allen omhuld in een biologisch afbreekbare verpakking zonder plastic. 

.

De batterij zelf is niet heroplaadbaar, maar het duurzame idee erachter is dat de gebruikers de pilletjes recycleren als ze een nieuwe strip kopen. Ontwerper Chih-Hsien won er in elk geval de Red Dot Award 2014 voor. Nu nog een fabrikant vinden die met het concept aan de slag wil gaan.

.

De Morgen (SF)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.