02-10-15

VS: Howard Stern best betaalde presentator

VS: Howard Stern best betaalde presentator

.

Shockjock Howard Stern is nog steeds de best betaalde presentator op de radio in de VS. Dit blijkt uit de jaarlijkse lijst van het Amerikaanse blad Forbes. Stern laat de conservatie talkshowpresentatoren Glenn Beck en Rush Limbaugh, alsmede KIIS FM ochtenddeejay Ryan Seacrest achter zich.

.

.

Volgens Forbes harkte Stern het afgelopen jaar opnieuw $95 miljoen bij elkaar. Daarmee verdient de shockjock evenveel als Simon Cowell, die talentenjachten als X Factor en Britains Got Talent bedacht. Stern verdient het enorme bedrag overigens niet alleen met zijn radiowerk voor SiriusXM, aanbieder van satellietradio in de VS en Canada, maar ook als jurylid van Americas Got Talent.

.

Achter Stern volgt de uiterst controversiële en conservatieve talkshowpresentator Glenn Beck. Met het uitkramen van veel onzin in zijn radioshow, die door honderden stations wordt uitgezonden, en op zijn website The Blaze verdient Beck jaarlijks ongeveer $90 miljoen. En dat is flink meer dan zijn collega Rush Limbaugh, die vele malen populairder is. Limbaugh wist het afgelopen jaar met onder meer zijn dagelijkse radioshow $66 miljoen bij elkaar te schrapen.

.

Ryan Seacrest zag zijn inkomsten het afgelopen jaar met $5 miljoen stijgen. Hij verdient onder meer met zijn dagelijkse ochtendshow op 102.7 KIIS FM in Los Angeles, de wekelijkse American Top 40, zijn presentatiewerk voor American Idol en voor de televisiezender E Entertainment, nu $66 miljoen.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.