09-05-15

Microsoft bewaart muziek in OneDrive

Microsoft bewaart muziek in OneDrive

.

Microsoft werkt aan een nieuwe functie voor OneDrive die toelaat om je muziek in de cloud te bewaren en af te spelen. Het nieuws werd gelekt aan Windows Central door een anonieme tipgever, die in het verleden reeds accurate informatie over andere producten van Microsoft heeft doorgespeeld. Lees dit Kan Nadella Microsoft nog redden? Kan Nadella Microsoft nog redden? Lees meer

.

.

Wanneer je deze link volgt, kom je automatisch terecht in een nieuw aangemaakte Muziekmap in je OneDrive-account. Daar kan je al je muziek bewaren om vervolgens vanuit de cloud af te spelen op Windows Phone 8.1, Windows 8.1, Xbox of via een webbrowser.

.

Microsoft zou van plan zijn om gebruikers 20 GB gratis OneDrive-opslag te geven om hun muziek te bewaren, net zoals dat nu reeds het geval is bij Google Music. Dat komt niet echt als een verrassing, want de reus uit Redmond is de laatste tijd erg vrijgevig met cloudopslag. Wie zijn smartphone aan OneDrive koppelt krijgt 30 GB gratis opslag en Office 365-abonnees krijgen sinds kort zelfs een onbeperkt aantal gigabytes ter beschikking.

.

Net zoals Googles muziekkluis, zou ook Microsofts alternatief volledig gratis zijn. De dienst zal in eerste instantie in een twintigtal landen beschikbaar zijn, maar we hebben voor een keer geluk, want België en Nederland zijn mee opgenomen in de lijst.

.

Bericht: ZDNet

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.