06-12-14

Het lot van BBC Three nog niet bezegeld

Het lot van BBC Three nog niet bezegeld

.

De BBC staat onder grote druk wegens het voorgenomen besluit BBC Three vanaf het najaar van 2015 op te heffen. Een kwart miljoen handtekeningen voor behoud zijn al verzameld. Veel programmamakers zijn het er grondig mee oneens.
.

Logo BBC 3.jpg

.

De BBC Trust, het toezichthoudend orgaan dat besluiten kan goedkeuren of daartegen juist een veto indienen, zoals dit in 2012 gebeurde om radiozender BBC 6 Music met succes te behouden, komt half december bijeen om een oordeel te vormen over het voorgenomen besluit. De planning daarvoor lag in oktober, maar er is veel te doen rondom de tv-rechten van diverse BBC Three programma's. Diverse producenten onderzoeken commerciële alternatieven en dat kan de BBC schade toebrengen.
.
 
De leiding van de BBC kondigde in maart van dit jaar het voornemen aan om programma's van BBC Three naar BBC One te verhuizen en de zender zelf alleen als online platform in de lucht te houden. De bedoeling is om dan vijftig miljoen Britse Pond te besparen en meer in BBC One te investeren. Diverse commerciële partijen azen nu al op de programma's van de zender en ook diverse programmamakers overwegen de BBC helemaal de rug toe te keren als de plannen door gaan. Bekende programma's op BBC Three zijn Have I Got News For You, Outnumbered, Family Guy, American Dad en Hotter Than My Daughter.
.
BBC Three is sinds 2003 in de lucht en ook in Vlaanderen digitaal te zien via o.a. Telenet. De zender zit bij de aanbieder op de kabel in de betaalde pluspakketten. Via de satelliet Astra 2 op 28,2° Oost is het Freesat signaal te ontvangen in zowel SD als HD gratis en voor niets want de zender is FTA (Free To Air)
.

bbc three.jpg

.
Satellite Magazine Jan-Hein Visser)
.
tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.