18-11-14

Jinglepakket voor Radio Maria

Jinglepakket voor Radio Maria

.

Nu we tegen Kerst lopen, is het extra relevant om te melden dat ook Radio Maria eigen jingles heeft. En geen slechte ook, zeker niet voor deze moeilijke doelgroep. Maker is Arthur Theunissen, die aan Jingleweb toelicht hoe deze jingles tot stand zijn gekomen.

.

MariaJingles.jpg

.

Via-via werd hem duidelijk dat er een nieuwe wind ging waaien bij Radio Maria, en dat er ook jingles moesten komen. Ik ben altijd geïnspireerd geweest door de jingles uit de Top Format winkel ofwel Jam Jingles USA. Zeker de gezongen jingles eind jaren 70 begin 80 vind ik geweldig. Over de Radio Maria jingles heb ik overleg gehad met de directie over wat zij wel en niet zouden willen. Ik heb geopteerd om de naam te laten zingen omdat dat sterker overkomt en beter blijft hangen. Nu heb ik een goed contact met de heren van Rock4, een vocal groep uit het zuiden des lands o.l.v. Luc Devens. Zij waren bereid om het in te zingen. Er zo zijn de Radio Maria jingles uiteindelijk tot stand gekomen, aldus Arthur Theunissen.

.

Arthur Theunissen (foto) , geboren en getogen te Zaltbommel, studeerde compositie en productie aan de HKU te Hilversum in 2003. Als stagiaire bij Soundscape (Hans Bos) heeft hij veel geleerd in de praktijk om muziek te componeren en produceren voor o.a. commercials en tv-leaders. Daarna is hij voor zichzelf begonnen als freelance componist en studio technicus (Mighty Music). Van december 2005 tot juni 2014 heeft hij in de band Gare du Nord als toetsenist en studio technicus gewerkt.

.

Sinds vorig jaar is Arthur in de grote studio getrokken waar Gare du Nord destijds ook haar stamplaats had; in Rossum (Gelderland). Nu werkt hij er met vele anderen onder de naam Cell4 Studio. Hij werkt ook onder de naam Arthur Antoine. De klussen lopen uiteen; cd-opnamen, composities bij beeld, mixage / post productie van documentaires en bedrijfsfilms, muziek voor theater en dans. En ook radio jingles dus. De voice over bij de Radio Maria jingles is trouwens Dorona Alberti, die ook in Gare Du Nord zingt. De uuropener uit het pakket hoor je HIER in twee versies.

.

radio maria logo.png

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.