26-11-14

Xbox Music: geen gratis muziek meer

Xbox Music: geen gratis muziek meer

.

Microsoft stopt op 1 december met het gratis aanbieden van streaming muziek via Xbox Music. Microsoft verdient aan advertenties bij de gratis versie van Xbox Music voor Windows 8 en browsers, maar het concern maakt er straks alleen een betaaldienst van.

.

.

Waarom Microsoft precies stopt met gratis streaming, laat het bedrijf in het midden. Het zegt alleen dat het zich alleen wil concentreren op de betaalde versie. Per 1 december werkt het alleen nog in combinatie met Xbox Music Pass, een abonnement dat tien euro per maand kost. Voor dat bedrag krijgen klanten advertentievrij toegang en kunnen ze ook offline luisteren als ze nummers aan hun apparaat toevoegen.
.

Xbox Music Pass werkt niet alleen in combinatie met Windows 8 en browsers, maar ook op de Xbox 360 en Xbox One en op mobiele apparaten met Windows Phone, iOS en Android. Abonnees kunnen collecties, afgespeelde tracks en afspeellijsten synchroniseren tussen verschillende apparaten.
.

Volgens Microsoft heeft het besluit geen invloed op bestaande collecties, maar gratis aangemaakte afspeellijsten zijn per 1 december niet meer te beluisteren zonder Music Pass. Onbekend is hoeveel gebruikers of abonnees Microsoft heeft voor de dienst. Microsoft heeft in de markt van streaming muziek concurrentie van diensten als Spotify, Rdio, Pandora en Deezer.
.

Microsoft begon met Xbox Music in oktober 2012, bij het uitbrengen van Windows 8. De gratis versie van de dienst is geïntegreerd in Windows 8 en 8.1 en daarnaast is via de site music.xbox.com de muziek zonder kosten streaming te beluisteren. Ook biedt de gratis variant de mogelijkheid radiozenders te maken op basis van artiesten. Volgens Microsoft staan er miljoenen tracks in de collectie.

.

Bericht: Tweakers.net

.

Radio19 (NB Palladin)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.