13-11-14

De VRT krijgt boete voor reclame op kraag van Pfaff

De VRT krijgt boete voor reclame op kraag van Pfaff

.

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de VRT een boete van 5.000 euro gegeven omdat de regelgeving over productplaatsing niet werd nageleefd. In het programma "Hotel M" op 12 juni waren onder meer de kraagreclame van Jean-Marie Pfaff en een cd van The Common Linnets te zien.

.

jean marie.jpg

                                                                Foto:jean-marie+pfaff

.

Het Mediadecreet laat productplaatsing op televisie toe onder verschillende voorwaarden. De kijker moet aan het begin, het einde en na eventuele reclameonderbrekingen gewezen worden op de aanwezigheid van productplaatsing in een programma.

.

"De VRM stelt vast dat de kijker niet op passende wijze werd gewezen op de aanwezige productplaatsing, door middel van het voorgeschreven PP-logo", motiveert de VRM de boete van 5.000 euro voor de uitzending van "Hotel M" op de VRT op 12 juni.

.

Tijdens de uitzending van de talkshow van Marcel Vanthilt was Jean-Marie Pfaff een van de gasten. De voormalige doelman verscheen meer dan acht minuten in beeld met reclame op zijn kraag. In de uitzending werd ook een cd van The Common Linnets aangeprezen.

.

De Redactie

.

VRM logo.png

.

Lees HIER de beslissing (PDF)

.

De website van De Vlaamse Regulator voor de Media

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.