17-02-15

Spotify'Al meer dan 1,6 miljard euro aan uitgevers en labels'

Spotify'Al meer dan 1,6 miljard euro aan uitgevers en labels'

.

Spotify claimt al meer dan 1,6 miljard euro aan labels en andere uitgevers te hebben uitgekeerd. Via een verklaring laat de muziekdienst weten dat zij momenteel meer dan 50 miljoen actieve gebruikers heeft. Hiervan hebben 12,5 miljoen abonnees een betaald abonnement.

.

logo spotify.png

.

Het meeste geld verdient het bedrijf ook aan deze gebruikers. Via advertenties wordt er geld gegenereerd uit de niet-betalende abonnees. Spotify claimt dan ook dat ze daardoor voor elk nummer betalen. Met 50 miljoen actieve gebruikers zijn de aantallen behoorlijk gestegen ten opzichte van enkele maanden geleden.

.

Taylor Swift haalde kortgeleden al haar muziek van de streamingdienst, omdat ze er naar eigen zeggen te weinig aan zou verdienen. Ook vindt de zangeres Spotify "moderne piraterij".

.

"Taylor Swift heeft helemaal gelijk: muziek is kunst, kunst heeft een prijs en artiesten verdienen het om daar betaald voor te worden. Al het gepraat over hoe wij geld verdienen over de rug van artiesten maakt ons erg van streek. De enige reden dat wij bestaan is om fans muziek te laten ontdekken en artiesten met fans in contact te laten komen. Dit via een platform dat juist beschermt tegen piraterij en artiesten betaalt voor hun geweldige werk", is in de verklaring te lezen.

.

De Morgen (ANP)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.