10-11-14

Sint-Maarten kwam gisteren- 9 november- op bezoek bij P.R.O.S.

Sint-Maarten kwam gisteren -9 november- op bezoek bij P.R.O.S.

.

Jawel,jawel...u leest het goed.Sint-Maarten-de Goedheilige man kwam op zondag 9 november 2014 terug een bezoekje brengen aan Radio P.R.O.S.

.

DSCN4243.jpg

.

De Sint kwam met zijn ruime cabriolet aan in de Leistraat 5 te 9450 Heldergem (aan de studio's van PROS) rond 15u45.Inderdaad met wat vertraging maar er waren wat verkeersproblemen en een paar files tussen Aalst en Heldergem. Hij werd zoals gebruikelijk eerst plechtig afgehaald samen met zijn Piet en al zijn Hulp-Pieten aan de Dender in Aalst want hij kwam daar aan met zijn oldie- stoomboot en kwam zonder omwegen rechtstreeks vanuit Spanje.En die stoomboot heeft nogal een grote enorm moderne uitlaatpijp,zelfs een heuse roetfilter is er aan bevestigd.Met al die attributen waren er aan diverse bruggen nogal wat problemen.Niet allemaal de bruggen zijn overigens bemand op zondag.De Pieten hadden dus nog onvoorzien werk ook onderweg want ze moesten dus allemaal die bruggen ophalen.

.

DSCN4250.jpg

.

Alle kinderen en hun begeleiders waren van harte welkom en voor de jongsten had de Sint natuurlijk het welbekende cadeautje mee.Wie er niet kon bij zijn kon wél luisteren naar de radio (of wereldwijd via livestream) want Frank van Ambidance heeft de goedheilige (vermoeide) man St.Maarten live op antenne laten praten.Frank in zijn bekende stijl en Peter Schepens en DJ Stef in hun vertrouwde huisstijl.

.

Terwijl iedereen op wacht stond in de drukke Leistraat werd binnen alles in gereedheid gebracht om de Heilige op te vangen.De kinderen waren ijverig aan het tekenen gegaan en kregen tussenin van de 'SminkPiet' een snoepje toebedeeld.Ook werden de kinderen op grootmoeders wijze mooi versierd...zeg maar gesminkt...iedereen kreeg dus een kleurtje toebedeeld.En aan innerijke versterking werd ook al gedaan want iedere aanwezige werd getrakteerd op een paar stevige en lekkere pannenkoeken.De kinderen kregen overigens een prachtig geschenkje in de vorm van speculoos en wat snoep.

.

Wie er bij was weet dat het alweer goed was daar in Heldergem en bovendien was het weer ook super...Rond 18 uur verliet de Sint en zijn 4 Pieten gemoedelijk de weg terug naar Aalst want de komende dagen wacht hun nog wat extra werk.

.

Hieronder (en ook hierboven) ziet u een paar foto's van de happening van gisteren... zondagnamiddag en wie er meer wil zien verwijs ik graag door naar de fotopagina op de website van Radio PROS  (zie daar button bovenaan en u klikt dan op 2014) of u klik meteen HIER.

.

Wie de gepubliceerde foto's op dit blogstukje wil bekijken in een groter formaat hoeft er gewoon maar eens op te klikken!

.

DSCN4256.jpg

DSCN4260.jpg

DSCN4262.jpg

DSCN4290.jpg

DSCN4293.jpg

DSCN4323.jpg

DSCN4339.jpg

DSCN4345.jpg

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.