09-11-14

NL:Radiostations stappen naar rechter

NL:Radiostations stappen naar rechter

.

Radio 538, Sky Radio, Q-music en Radio Veronica zijn naar de rechter gestapt. Volgens het NRC Handelsblad zijn zij het niet eens met de jaarlijkse vergoeding die zij jaarlijks moeten betalen voor hun FM-frequenties.

.

naamloos.png

.

Via het College voor Beroep van het bedrijfsleven (CBb) willen zij dan ook een korting afdwingen. Met deze stap is de strijd om verlaging van de kosten voor FM-frequenties een nieuwe fase ingegaan. In maart werd al bekend dat de stations juridische stappen zouden nemen tegen de overheid nadat Minister Henk Kamp (Economische Zaken) de radiostations niet wilde compenseren.

.

Radio 538, Sky Radio, Q-music en Radio Veronica betalen nu meer dan twintig miljoen voor hun FM-frequenties, verdeeld over zes jaar. Een doorn in het oog is echter dat de overheid vorig jaar het FM-kavel A7 veilde voor een bedrag van ruim acht ton voor vier jaar. Op dit kavel zendt nu Radio 10 uit. Radio Veronica, dat eveneens veel muziek ouder dan vijf jaar draait moet zeventien keer zoveel betalen voor de frequenties. Bovendien heeft Radio 10 alle vrijheid, terwijl Radio Veronica verplicht is om oude muziek te draaien.

.

De zenders hebben dan ook twijfels bij de methode die het ministerie gebruikte om de waarde van de frequentiepakketten te bepalen en zijn van mening dat ze nu te veel betalen. Een uitspraak van het CBb wordt begin volgend jaar verwacht.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.