04-11-14

Stievie voortaan ook op.. tv

Stievie voortaan ook op.. tv

.

Waar is de tijd dat het hele gezin, voor tijdens de avond verzameld was rond de televisie, die een gezellig licht uitstraalde; een beetje zoals een open haard, en waarbij iedereen naar hetzelfde programma keek?

.

zwartwit-TV jaren 60.jpg

.

Waar vroeger het hele land samen, op hetzelfde moment naar hetzelfde programma keek, is dat steeds meer versnipperd geraakt. Steeds meer kanalen en zenders kwamen er. Betaal-tv deed zijn intrede. Uitgesteld kijken, digitale tv, regionale zenders... Steeds minder keken we met zijn allen samen naar hetzelfde programma - tenzij bij live uitzendingen.  Voetbal bij uitstek.

.

Sinds kort kan je in de Lage Landen naar Netflix kijken, de betaalzender met enkel films en feuilletons. Interessant daarbij om te weten is dat Vlaanderen tot een van de snelsten behoort wanneer het op downloaden van de Netflix content aankomt, althans via de Telenet kabel. Daarbij haal je 3,86 Mbps, waarmee Nederland met zijn 3,81 Mbps (Ziggo) wordt voorbij gestoken. HBO, maker van succesvolle feuilletons zoals Game of Thrones, Boardwalk Empire, True Blood en meer, heeft nu aangekondigd dat het ook zelf content gaat aanbieden in streaming formaat.

.

Als tegengewicht aan al die versnipperde manieren om tv te kijken, is er het bericht van Stievie, de streamingdienst waarbij je alle Vlaamse tv-kanalen herbekijken tot zeven dagen terug, zonder ze opgenomen te hebben, zonder abonnement op Ooit gemist of iWatch. Tot nu toe kon je deze uitzendingen enkel op je Android of iOS toestel bekijken, maar dat verandert: nu kan ze ook bekijken op je echte tv. Je moet dan wel een Chromecast stick in huis halen, die tussen de €35 en #45 kost, en je moet de Chromecast app op je smartphone of tablet installeren. Hoe je dat doet, lees je HIER.

.

Terug met zijn allen verzameld rond de tv in de huiskamer? Laat het geruzie beginnen over wie wat mag bekijken!

.

Bericht: NeTTies

.

.

Radio19 (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.