06-02-15

Film over studentenradio scoort

Film over studentenradio scoort

.

De satire Dear White People is een grote hit in de Amerikaanse bioscopen. De film, die vertelt over een radiostation op een universiteit dat alledaags racisme tegen het licht houdt, deed het opvallend goed in de elf zalen in grote steden waar de komedie te zien was.

.

.

De jonge regisseur Justin Simien kon de film, met in de hoofdrollen 24-ster Dennis Haysbert en CSI: New York-acteur Kyle Gallner, maken met behulp van crowdfunding. Dankzij aandacht op Twitter en Facebook en de steun van de festivals Tribeca en Sundance bracht hij de pakweg 100.000 dollar bij elkaar die hij nodig had.

.

Met zijn komedie wilde regisseur Simien, die door fans de Spike Lee van de nieuwe generatie wordt genoemd, tonen hoe het voor donkere mensen is om te leven in een samenleving met een blanke meerderheid. Dear White People trok het afgelopen weekend een overwegend donker publiek naar de bioscopen en kreeg lovende recensies. De commentaren op de gezaghebbende filmsite IMDB geven echter aan dat niet iedereen gelukkig is. Veel blanken vinden dat de komedie met zijn grappen over stereotyperingen racistisch tegenover blanken is.

.
De verwachting is dat het succes doorzet als de film later in meer zalen door het hele land gaat draaien. De komedie past in een trend van films die de afgelopen jaren aandacht vroegen voor het racisme en de discriminatie in de Amerikaanse samenleving en geschiedenis. Dear White People heeft vooralsnog geen distributeur in de Lage Landen.

.

Bericht: De Telegraaf

.

Radio19 (NB Palladin)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.