20-09-15

Nederland: 25% streamt films en muziek

Nederland: 25% streamt films en muziek

.

Een kwart van de Nederlanders (4,2 miljoen mensen) maakt gebruik van streamingdiensten voor films en muziek. Vooral onder jongeren zijn de diensten populair, blijkt donderdag uit onderzoek van GfK.

.

Onder de 13- tot 17-jarigen gebruikt 54%  streamingdiensten, terwijl dat vorig jaar nog 38% was. Onder de 18- tot 34-jarigen streamt 43%. Netflix is in Nederland de grootste streamingdienst voor films, terwijl Spotify voorop loopt in de muziekwereld. Volgens GfK breiden beide diensten hun voorsprong op de concurrentie gestaag uit.

.

Het exacte aantal gebruikers van de twee diensten is onduidelijk. Een onderzoek schatte recent in dat een miljoen Nederlanders gebruikmaken van Netflix. Spotify maakte in mei bekend wereldwijd veertig miljoen gebruikers te hebben. Tien miljoen van hen betalen ook voor de dienst.

.

Mensen die betalen voor muziekdiensten gebruiken deze vooral op hun mobiele telefoon, stelt GfK. Ook luisteren zij met elf uur per week bijna twee keer zo veel als Nederlanders die gratis diensten gebruiken. Muziek wordt in Nederland steeds minder tegen betaling gedownload. Ook illegaal downloaden is volgens GfK met 5% afgenomen. Eerder bleek al dat betaalde downloads in de VS steeds minder opbrengen, terwijl streaming meer geld in de la brengt voor de muziekindustrie.

.

In de filmindustrie is het nog steeds het populairst om op de tv een enkele film te bestellen via diensten als Pathé Thuis. Dat doet 68% van de mensen die on-demand naar video kijkt. 

.

Lees HIER het complete onderzoek (pdf)

.

.

Bericht: NU.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.