30-01-15

Apple: streaming muziek moet goedkoper

Apple: streaming muziek moet goedkoper

.

Voor de gebruiker is het fantastisch als hij naar de muziek kan luisteren die hij wil, via een streaming abonnement dat vaak gratis is. Of als hij enkele beperkingen zoals reclame voor lief neemt, of anders hoogstens tien euro per maand hoeft te betalen.

.

                

.

Voor de artiesten en platenlabels is het iets minder fantastisch, want zoveel geld blijft er voor hen niet over van die tien euro. Maar het is nog altijd beter dan niets, zullen zij denken, want de streaming abonnementen hebben de piraterij voor een groot deel teruggedrongen - en die illegaal gedownloade muziekbestanden brachten artiesten en labels uiteraard helemaal niets op.

.

Apple echter vindt dat die tien euro nog teveel geld is. In de aanloop naar zijn eigen streaming muziekdienst, die gebaseerd is op Beats Music, is het momenteel aan het onderhandelen met de platenlabels over de vergoeding die zij willen voor hun artiesten.

.

Apple is op het gebied van muziekprijzen een voortrekker, dat valt niet te ontkennen. Het bedrijf heeft met iTunes ervoor gezorgd dat je songs apart kon kopen, én dat ze niet meer dan 0,99 euro per stuk zouden kosten. Wat het aankopen van muziek veel democratischer gemaakt heeft. Of het erin zal slagen om de muzieklabels te overtuigen hun prijzen nog te laten zakken voor streaming diensten, is echter de vraag.

.

De labels beginnen duidelijk te voelen dat streaming diensten de digitale verkoop van muziek begint te kanibaliseren, en zeker die van fysieke ceedees, en staat er dus niet om te springen om nog minder geld te halen uit streaming dan ze nu al krijgen.

.

Bericht: NeTTies (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.