28-11-15

Philips lanceert retro-audiosystemen

Philips lanceert retro-audiosystemen

.

Philips is een bedrijf dat al sinds 1891 onderdeel uitmaakt van de Nederlandse samenleving. Hierbij zijn er in de loop van de tijd natuurlijk verschillende producten uitgebracht. Philips wil nu een aantal nieuw leven inblazen en heeft daartoe ontwerpen van vroeger aangepast en met moderne technieken gevuld.

.

Philips%20Classic-micro-audiosysteem.jpg

Klik op foto voor groter formaat

.

Het gaat hierbij om een viertal audiosystemen; de Philips Original Radio, de Philips Original mini-radio, het Philips Classic-micro-audiosysteem en de Draagbare Radio (AE2430).

.

De Philips Original Radio is gebaseerd is op de Philetta-radio uit 1955 en beschikt nu over DAB+, FM en een digitale tuner met geheugen voor dertig zenders. Daarnaast is het mogelijk om draadloos muziek te streamen via BlueTooth. Het Bas Reflex-luidsprekersysteem moet zorgen voor een krachtig geluid. Het mini broertje van de Philips Original Radio komt in drie uitvoeringen op de markt waarbij de meest uitgebreide uitvoering beschikt over DAB+, FM-radio en muziek kan streamen via Bluetooth.

.

Het Philips Classic-micro-audiosysteem is gebaseerd op de Philips AG4131-platenspeler uit 1965. Met deze platenspeler kun je naast elpees ook ceedees afspelen en muziek streamen via Bluetooth. Als laatste is er de Draagbare radio (AE2430) hiermee is het alleen mogelijk om via de FM-tuner te luisteren. Deze wordt onderweg van stroom voorzien door een viertal batterijen.

.

De Philips Original Radio heeft een adviesprijs voor 229,99 euro; de Philips Original mini-radio kost tussen de 79,99 en de 129,99 euro, afhankelijk van het model. Het Philips Classic-micro-audiosysteem heeft een adviesprijs van 149,99 en de Draagbare radio (AE2430) gaat voor 49,99 euro de deur uit.

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.