12-11-15

Het nadenkmuziekje van Will Wil Wel

Het nadenkmuziekje van Will Wil Wel

.

Geen zeezenderlogboek vandaag, er gebeurde af en toe ook eens... helemaal niks in het land van de offshore radio. Toch loont het de moeite om langs te komen, want we kregen een aardige tip van Jingleweb.nl.

.

Willwilwel.jpg

.

Voor mensen die met de gewone dingen in het leven bezig zijn, is dit bericht ongeschikt. Voor de fans is het wel leuk: het nadenkmuziekje van Will Wil Wel is gevonden, het radioprogramma waarmee Will Luikinga op Radio Veronica wereldberoemd in de Lage Landen werd.

.

In Het Tunesboek werd al gemeld dat de nadenkmuziek (dus niét de tune) Old McDonald heet en de uitvoerende onbekend is. Jingleweb-fan Henk uit Limburg ging op speurtocht en kwam er via een forum achter dat het de tune van de TV serie Roger Ramjet (uit de jaren 60g) zou zijn. Dat was niet het juiste antwoord, maar bracht hem wel in de juiste richting en na nog wat verder zoeken vond hij het enige echte juiste antwoord.

.

Het nadenkmuziekje heet Yankee Doodle en is een patriottisch lied, in de tuneversie uitgevoerd door Morton Gould and his Symphonic Band. Luister HIER. En wie een wat krijgshaftiger versie wil horen, klikt HIER. Bedankt.

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.