15-01-15

Song Buddy is persoonlijke muziekgids

Song Buddy is persoonlijke muziekgids

.

Luister je geregeld naar muziek via iTunes of Windows Music Player dan heb je aan Song Buddy een leuk extraatje. Deze tool levert je namelijk automatisch allerlei bijkomende informatie aan over het nummer dat je aan het afspelen bent.

.

173_sb_Desktop.png

.

Song Buddy, dat zowel beschikbaar is voor Windows, Mac als iOS, nestelt zich na de installatie (althans in de Windows-versie) in het systeemvak van Windows. Wanneer je vervolgens een liedje afspeelt via iTunes of via Windows Media Player en je klikt het programma-icoon van Song Buddy aan, dan verschijnt een venster met biografische informatie over de artiest van dat nummer.

.

Verder kun je op andere tabbladen ook nog informatie ophalen over andere muziekalbums van dezelfde artiest (inclusief samples) en desgevallend over geplande evenementen, zoals muziekconcerten, van of rond de artiest. Ook leuk is het tabblad Similar waar Song Buddy je muzieknummers voorstelt die op een of andere manier gelijkaardig zijn aan het nummer dat je beluisterd.

.

Overigens is het ook mogelijk zelf namen van artiesten in te tikken, waarna Song Buddy voor jou hetzelfde type informatie uit zijn online database zal halen. Naar eigen zeggen steekt er informatie over 35 miljoen liedjes in die databanken.

.

Download HIER Songbuddy

.

Bericht: ZDNet

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.