30-09-14

Q-Music:Philippe Geubels morgen... radiopresentator (één uur lang)

Q-Music:Philippe Geubels morgen...radiopresentator (één uur lang)

.

‘De radio van tegenwoordig dat is toch niet meer zoals vroeger. Die radiopresentatoren zijn altijd goedgezind en doen altijd zo onnozel.’ Aan het woord is Philippe Geubels (foto vier.be), die in zijn programma ‘Geubels en de Belgen’ geen goed woord over had voor de mannen van de radio. Probeer het dan maar eens zelf, dachten ze bij Q-music.

.

filip.png

.

Geubels opperde vorige week dat radiopresentatoren beter zouden verwoorden wat de mensen op het vroege ochtenduur zélf denken. Iets in de stijl van ‘Welkom bij programma Draai u nog es om. Ik heb geen muziek bij want ik ga nog een dutje doen. Voor een verzoekje bel je maar naar Q-music’ dus.

.

logo q-music.png

.

Omdat de beste stuurlui altijd aan wal staan, krijgt Geubels van Q-music zelf de kans om te presenteren. Morgen (woensdag 1 oktober) neemt de stand–upcomedian voor één keer ‘Ornelis en Vancoillie’ over tussen acht en negen uur. Wat de mensen mogen verwachten? ‘Geen idee, maar zeker rustiger dan de ochtendshow nu is. Ik zal wel zien wat ik ga doen’, vertelde de presentator in zijn gekende droge stijl.

.

geubels radio.jpg

Meer weten? Klik op de afbeelding hierboven en je weet er alles van !

.

De Standaard

.

Update 1/10/2014 effen over 9 u ! (PrtSc Q-Music) Méér zien en horen klik HIER

.

Filip Geubels-Draai u nog eens om (Q-Music) 1-10-2014-09u00-10u00.jpg

.

 

tijdsbalkje rood 

21:32 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Actuaprogramma's zijn pijlers van het nieuwe Canvas

VRT:Actuaprogramma's zijn pijlers van het nieuwe Canvas

.

Canvas pakt na de paasvakantie uit met een nieuw nieuws- en actuaprogramma, dat zal worden uitgezonden rond 20 uur. "Terzake" verhuist naar later op de avond en zal meer dan ooit focussen op het verdiepende interview.

.

Logo Canvas.jpg

.

De twee actuaprogramma's moeten belangrijke pijlers worden van een vernieuwd Canvas.Met het nieuwe programma, dat wordt uitgezonden op het moment van het huidige "Terzake", mikt Canvas op de meerwaardezoeker van nu, die intussen is terechtgekomen in een digitale wereld.

.

"Het wordt een breed dagelijks magazine met aandacht voor binnen-en buitenlandse politiek, maar ook nieuws in andere domeinen zoals wetenschap, kunst en cultuur, ondernemen en economie, en sport", zegt Carl Voet, hoofdredacteur actuaprogramma's van VRT Nieuws. Voor het nieuwe programma werkt de nieuwsdienst samen met VRT Televisie en VRT Sport.

.

canvas 1.jpg

.

"Terzake" op zijn beurt verhuist naar de latere avond, rond 22.30 uur, het tijdstip van "Reyers Laat". Het programma zal grondig vernieuwen. "Het keert terug naar zijn essentie, "ter zake komen"", zegt Voet. "In de nieuwe formule blijft het verdiepende interview centraal staan".

.

"Reyers Laat" verdwijnt, maar de ongedwongen aanpak en het gevarieerde menu van dat programma zullen voortleven in de opener op Canvas, het nieuwe actuaprogramma rond 20 uur".

.

Volgens Paul Peyskens, die samen met Elly Vervloet de krijtlijnen van het vernieuwde Canvas uittekent, houden de twee nieuwe Canvasprogramma's rekening met de veranderde kijkgewoonten en met het snel evoluerende nieuws- en mediagebruik.

.

Wie de nieuwe programma's zal presenteren, is nog niet bekend.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Proximus TV biedt rechtstreeks toegang Netflix aan

Proximus TV biedt rechtstreeks toegang Netflix aan

.

Proximus biedt zijn klanten binnenkort rechtstreeks toegang tot Netflix op hun Proximus TV. De Netflix-applicatie wordt eind dit jaar geleidelijk op de meeste decoders geïnstalleerd en op termijn zullen alle klanten van Proximus TV via hun decoder Netflix kunnen bekijken, aldus Proximus.

.

proximus nieuw logo.jpg

.

Op 19 september lanceerde Netflix zijn dienst voor rechtstreekse toegang tot diverse series, documentaires en films in België.

.

"Netflix is onmiskenbaar een nieuwe speler waar sterk naar werd uitgekeken. Ik ben dan ook fier dat ik dit partnerschap kan aankondigen; het weerspiegelt de dynamiek van ons nieuwe merk en stelt ons in staat onze klanten een uitstekende ervaring op Proximus TV te bieden", aldus Phillip Vandervoort, Chief Consumer Market Officer van Belgacom.

.

Proximus zal verschillende promoties aanbieden aan zijn klanten voor toegang tot Netflix, klinkt het nog.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ierland:Publieke omroep stopt met uitzenden via langegolf

Ierland:Publieke omroep stopt met uitzenden via langegolf

.

De Ierse publieke omroep RTÉ stopt eind volgende maand met uitzenden via de langegolf. Op maandag 27 oktober verdwijnt RTÉ Radio 1 van de frequentie 252 kHz. De omroep was 10 jaar lang te horen via deze langegolffrequentie, die in de jaren ´90 gebruikt werd door de popzender Atlantic 252.

.

TRE radio logo.jpg

.

Van 1989 tot 2001 was Atlantic 252 te horen op de langegolffrequentie. De zender was een samenwerking tussen de RTÉ en RTL in Luxemburg. In 2002 werd de frequentie nog korte tijd gebruikt door de sportzender Teamtalk 252.

.

Nadat de RTÉ de volledige licentie voor het gebruik van de frequentie 252 kHz in handen had gekregen, startte de omroep in maart 2004 met het uitzenden Radio 1 op de langegolf. In 2008 staakte de Ierse publieke omroep zelfs zijn middengolfuitzendingen, omdat Radio 1 naast FM ook in het hele land via de langegolf te ontvangen zou zijn.

.

Nu heeft de RTÉ alsnog besloten om ook te stoppen met de langegolf. Nog maar 2% van de luisteraars van Radio 1 stemt af op de 252 kHz, waardoor de kosten voor het in de lucht houden van deze 500 KW zender niet tegen de baten opwegen.

.

Op maandag 27 oktober schakelt de omroep zijn langegolfzender in Clarkstown, Co Meath, ongeveer 30 km ten westen van Dublin uit. Wat er met de 248 meter hoge stalen zendmast gaat gebeuren is nog onduidelijk.

.

De komende maand worden luisteraars via de langegolf ingelicht over het stopzetten van Radio 1 via deze frequentie. De omroep wijst naar andere ontvangstmogelijkheden, waaronder FM, DAB+ (alleen in Dublin, Limerick en Cork), kabel, internet en satelliet.

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-14

NL:Golden Beat Expo in RockArt

NL:Golden Beat Expo in RockArt

.

Deze nieuwste expositie in Museum RockArt staat tot het einde van dit jaar in het teken van herdenken. Zowel 1964 als 1974 waren immers gedenkwaardige jaren in de geschiedenis van de popmuziek in Nederland.

.

Op 31 augustus was het precies veertig jaar geleden dat de zeezender Radio Veronica voor het laatst uitzond. De boordstudio van het zendschip de Norderney waarvandaan deze uitzendingen plaatsvonden, is volledig gerestaureerd en nu te bewonderen in Museum RockArt. Vanuit deze studio kunnen verzoekplaatjes worden gedraaid, afgewisseld met originele Veronica-jingles. Ook van het Veronica-schip en andere zeezenders is veel uniek materiaal tentoongesteld.

.

Tijdens deze expositie wordt ook herdacht dat het vijftig jaar geleden was dat The Beatles in 1964 hun enige bezoek aan Nederland brachten. Welke tieners van toen herinneren zich niet de rondvaart op de Amsterdamse grachten en hun optredens in Blokker? Ook het roemruchte concert van The Rolling Stones, enkele maanden later in het Kurhaus te Scheveningen, staat ongetwijfeld nog bij velen in hun geheugen gegrift.

.

Daarnaast werden in datzelfde jaar internationale top bands als The Who en The Kinks opgericht en trad ook de Volendamse band The Cats voor de eerste keer op. Van al deze popgroepen zijn veel unieke items en opnamen in Museum RockArt te zien. De muzikale omlijsting van de expositie bestaat niet alleen uit klassiekers van deze bands zoals It is All Over Now, My Generation, You Really Got Me en Lea, maar ook veel van hun minder bekende nummers komen aan bod.

.

Museum RockArt is gevestigd aan de Zekkenstraat 42, Hoek van Holland en is open op donderdag, vrijdag en zaterdag, alsmede de eerste zondag van de maand van 13:00 tot 17:00 uur. De entree is € 6,50 per persoon.

.

NorboordRock.jpg

Foto: De Veronica boordstudio in Museum RockArt met oud Veronica medewerkers Johan van der Kolk en Hans van Velzen, cameraman en video editor Alex van den Hoek en Niels Zack en Rob Schel van het restauratieteam (copyright: MediaPages)

 .

Bericht: Mediapages

.

Radio19  (FB)

.

tijdsbalkje rood 

09:36 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:Voorleesknop leest website hardop

Radio2:Voorleesknop leest website hardop

.

Vanaf vandaag lanceert Radio 2 een zogenoemde voorleesknop op zijn website. Die moet de inhoud van de webstek toegankelijker maken voor mensen met leesmoeilijkheden. Met een simpele druk op de knop leest een stem de tekst op de webpagina voor.

.

voorlees radio 2.jpg

.

Met de voorleesknop wil Radio 2 zijn website toegankelijker maken voor bezoekers die moeite hebben met het lezen van lange teksten op een scherm, zoals het geval kan zijn voor personen met dyslexie of specifieke verstandelijke beperkingen. Na een testperiode en een grondige evaluatie van de knop, kan het systeem ook worden uitgebreid naar andere VRT-sites.

.

Naar aanleiding van de lancering van de voorleesknop besteden verschillende VRT-programma's volgende week speciale aandacht aan mensen met een beperking. Anja Daems van "De madammen" op Radio 2 zal een dag lang haar taken vanuit een rolstoel afwerken. "Volt" op Eén focust dan weer op de toegankelijkheid van winkels cafés en restaurants.

.

"Hautekiet" op Radio 1 gaat samen met luisteraars op zoek naar plekken waar de toegang voor mensen met een beperking nog altijd niet evident is. Karolien Debecker maakt op MNM ten slotte radio voor doven in haar programma "Generation M".

.

Sven Pichal heeft de voorleesknop alvast uitgetest. Beelden daarvan kan u hieronder bekijken.

.

.

Logo Radio 2 (bis).jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 1410 euro !

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 1410 euro !
.
Vandaag spelen ze traditiegetrouw alweer (elk uur) tussen 13 en 16 uur ''de Flard in de Topcollectie op Radio 2'. Ze laten je een korte noot uit een liedje horen tijdens het programma en jij moet dan raden over welk nummer het gaat.Het is altijd de moment om mee te spelen (raden)....
.

topcollectie.jpg

.
DE FLARD is op dit moment maar liefst 1410 euro muziek waard.Dus meer dan de moeite om mee te spelen ! Indien niet geraden komt er elk uur zelfs nog 10 euro bij (en op bepaalde momenten schiet het aantal Euro's de hoogte in per beurt) ! En als je dan weet dat elke nieuwe opgave (Flard) ook meteen opnieuw vertrekt van 250 euro (na geraden te zijn).

.

Heb je enig idee? Laat dan van je horen via sms naar 6042 (0,5 € per bericht) ofmail titel en uitvoerder door naar detopcollectie@radio2.be. Uiteraard moet je wél luisteren daarvoor naar De Top... Succes!!
.

De Flard van Radio 2.jpg

.
De Flard zit deze keer alvast NIET in deze onderstaande liedjes:
.
 
 • A thing called love - JOHNNY CASH
 • A toutes les filles - DIDIER BARBELIVIEN & FELIX GRAY
 • Alleen is maar alleen - ROB DE NIJS
 • Angelina - WILL TURA
 • Arms of Mary - SUTHERLAND BROTHERS & QUIVER
 • At the Copa - BARRY MANILOW
 • Baby come back - BC & THE BASIC BOOM
 • Be my boogie woogie baby - MR. WALKIE TALKIE
 • Bird of paradise - SNOWY WHITE
 • Biscaya - JAMES LAST
 • Borriquito - PERET
 • Chanson d'amour - THE MANHATTAN TRANSFER
 • Coming around again - CARLY SIMON
 • Comme j'ai toujours envie d'aimer - MARC HAMILTON
 • De dag dat het zonlicht niet meer scheen - JOHN TERRA
 • Don't shed a tear - PAUL CARRACK
 • Door veel van mij te houden - SANDRA KIM & FRANK GALAN
 • Duel (Eye to eye) - PROPAGANDA
 • Early morning wake up call - FLASH & THE PAN
 • Especially for you - KYLIE MINOGUE & JASON DONOVAN
 • Eternal flame - BANGLES
 • Excerpt from 'a teenage opera' - KEITH WEST
 • Falling - JULEE CRUICE
 • Felicita - AL BANO & ROMINA POWER
 • Friday, I'm in love - THE CURE
 • Get down - GILBERT O'SULLIVAN
 • Girl, you'll  be a woman soon - NEIL DIAMOND
 • Girls, girls, girls - SAILOR
 • Goodnight girl - WET WET WET
 • Green, green grass of home - TOM JONES
 • Harmony - RAY CONNIFF SINGERS
 • Hello - LIONEL RICHIE
 • Help me make it through the night - GLADYS NIGHT & THE PIPS
 • Hijo de la luna - MECANO
 • Hopelessly devoted to you - JOHN TRAVOLTA & OLIVIA NEWTON-JOHN
 • How 'bout us - CHAMPAIGN
 • I'll never love this way again - DIONNE WARWICK
 • I don't want to miss a thing - AEROSMITH
 • I.O.U. - Freeez
 • I'm not in love - 10CC
 • I can't dance - GENESIS
 • I promised myself - NICK KAMEN
 • I should have known better - JIM DIAMOND
 • If you leave me now - CHICAGO
 • Ik leef niet meer voor jou - MARCO BORSATO
 • Inkpot - SHOCKING BLUE
 • It's now or never - ELVIS PRESLEY
 • It's raining in my heart - LEE TOWERS
 • Jesus he knows me - GENESIS
 • Je vais à Rio - CLAUDE FRANCOIS
 • Just when I needed you most - RANDY VANWARMER
 • Kikkerkoel - YASMINE
 • Kiss from a rose - SEAL
 • La poupée qui faut non - MICHEL POLNAREFF
 • Le métèque - GEORGES MOUSTAKI
 • Living next door to Alice - SMOKIE
 • Loflied op Dora - WIM SONNEVELD
 • Love is all around - WET WET WET
 • Lovin' you - MINNIE RIPERTON
 • Madame - CLAUDE BARZOTTI
 • Mendocino - SIR DOUGLAS QUINTET
 • Mes mains sur tes hanches - ADAMO
 • Miss you nights - CLIFF RICHARD
 • Mister Sandman - THE CHORDETTES
 • More than I can bear - MATT BIANCO
 • More than I can say - LEO SAYER
 • Morning has broken - CAT STEVENS
 • My friend the wind - DEMIS ROUSSOS
 • Narcotic - LIQUIDO
 • Nikita - ELTON JOHN
 • Nobody's Wife - ANOUK
 • Nothing's gonna change my love for you - GLENN MEDEIROS
 • On the border - AL STEWART
 • Penny Lover - LIONEL RICHIE
 • People - BARBRA STREISAND
 • Play it cool - FREIHEIT
 • Poirot (TV-Theme) - CHRISTOPHER GUNNING
 • Purple Rain - PRINCE
 • Push the feeling on - NIGHTCRAWLERS
 • Que si que no - JODY BERNAL
 • Reunited - PEACHES & HERB
 • Ritmo de la noche - LORCA
 • Rivers Of Babylon-BONEY M
 • Rose garden - LYNN ANDERSON
 • Sacramento - MIDDLE OF THE ROAD
 • Seasons in the sun - TERRY JACKS
 • Se bastasse una canzone - EROS RAMAZZOTTI
 • Sex On Fire - KINGS OF LEON
 • Silence is golden - THE TREMELOES
 • Singing in the rain - GENE KELLY
 • Sincerita - RICCARDO COCCIANTE
 • Some broken hearts never mend - TELLY SAVALAS
 • Stay another day - EAST 17
 • Strangers in the night - FRANK SINATRA
 • Strani amore - LAURA PAUSINI
 • Sun of Jamaica - GOOMBAYE DANCE BAND
 • Ti amo - UMBERTO TOZZI
 • Tornero - I SANTO CALIFORNIA
 • True colors - CYNDI LAUPER
 • The living years - MIKE AND THE MECHANICS
 • The lonely shepherd - JAMES LAST
 • Vattene Amore - AMEDEO MINGHI & MIETTA
 • Venus - FRANKIE AVALON
 • Verlorener Sommer - JAMES LAST
 • Viva la vida - COLDPLAY
 • Waiting for a girl like you - FOREIGNER
 • Walking in the rain withe the one that I love - LOVE UNLIMITED
 • Where do you go to my lovely - PETER SARSTEDT
 • Winter in America - DOUG ASHDOWN
 • Wintermemories - YVAN GUILLINI
 • Woman - JOHN LENNON
 • Woordenloos -DANA WINNER
 • Yesterday - THE BEATLES
 • You're a lady - PETER SKELLERN
 • You sang to me - MARC ANTHONY
 • You win again - THE BEE GEES
 • Zomersproetjes - ROCCO GRANATA
 • Zonder jou - ROB DE NIJS
 • Zonneschijn - WILL TURA

.

Ter Info

.

Radio 2 De Topcollectie doordeweeks van maandag tot/met vrijdag tussen 13 en 16 uur via FM, DAB,DVB-T, satelliet én internet.Telefoon:070/34.50.02!

.

peterverhulst_detopcollectie.jpg

.

pinkend sterretje Herbeluister de meest recente uitzending.

pinkend sterretje De Topcollectie Radio 2 website

pinkend sterretje De Radio 2 website

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-14

NL:Thea Derks presenteert nieuw programma bij de Concertzender

NL:Thea Derks presenteert nieuw programma bij de Concertzender

.

Vanaf woensdag 1 oktober 2014 gaat Thea Derks het programma Panorama de Leeuw verzorgen bij de Concertzender. Aan de hand van haar in maart 2014 verschenen biografie Reinbert de Leeuw: mens of melodie volgt zij hierin het muziekspoor van deze pianist, componist en dirigent, die veel heeft betekend voor het Nederlandse muziekleven en daarin nog altijd een prominente positie inneemt.

.

Logo-Concertzender.jpg

.

De uitzendingen volgen zoveel mogelijk de chronologie van De Leeuws muzikale ontwikkeling, waarin echter ook ruimte is voor associatieve verbanden. Per aflevering klinken composities in verschillende stijlen en bezettingen, zodat variatie en toegankelijkheid gewaarborgd zijn.

.

Zo ontstaat een rijk geschakeerd beeld van de enorme veelzijdigheid van Reinbert de Leeuw, die niet alleen de vroege pianomuziek van Erik Satie op de kaart zette, maar ook de tegendraadse composities van Charles Ives, de spirituele muziek van Olivier Messiaen, de ragfijne klankwereld van Sofia Goebaidoelina en de radicale toontaal van Galina Oestvolskaja.

.

Thea-Derks.jpg

.

Muziekpublicist en radiomaker Thea Derks werd geboren in Oostrum en bezocht de MMS ‘Jerusalem’ in Venray. Zij schetst in haar biografie Reinbert de Leeuw, mens of melodie een evenwichtig beeld van een onvermoeibare muziekpionier. Zij plaatst hem in de context van zijn tijd: de turbulente jaren zestig, de weg naar de top, zijn samenwerking met toonaangevende componisten als Messiaen en Ligeti, de discussies over zijn rol als ‘kunstpaus’.

.

De biografie verscheen in maart 2014 bij Leporello Uitgevers in Amstelveen en werd unaniem lovend ontvangen. De Volkskrant omschreef deze als ‘een panorama van het Nederlandse muziekleven van na de Tweede Wereldoorlog’ en plaatste het boek enkele weken op de favorietenlijst. Het weekblad Elsevier noemde Derks ‘de ideale biograaf: kennis van zaken en discreet.’

.

Thea Derks studeerde muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam en is gespecialiseerd in hedendaagse muziek. Zij verzorgde hierover cursussen in het Koninklijk Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Zij geeft inleidingen door het hele land en maakt interviews en reportages voor Radio 4. Zij begon haar radiocarrière in 1994 bij de Concertzender.

.

Panorama De Leeuw, Thea Derks volgt het muziekspoor van Reinbert de Leeuw
Samenstelling en presentatie Thea Derks
Concertzender, vanaf 1 oktober elke eerste woensdag van de maand tussen 21.00 uur en 22.00 uur, live te beluisteren via www.concertzender.nl.

.

Over de Concertzender

.
De Concertzender is een radiozender die 24 uur per dag muziek van bijzondere kwaliteit uitzendt, onderverdeeld naar 7 muziekgenres: klassieke muziek, oude muziek, wereldmuziek, eigentijdse muziek, jazz, opera en popmuziek. Van oude muziek tot ambient, de Concertzender is het radiostation voor de echte muziekliefhebber. Kenmerk van al deze genres is de eigenwijze muziekkeuze, het opnemen en laten horen van eigen concertregistraties van bijzondere concerten (>150 per jaar) en een uiterst professionele, op de muziek gerichte presentatie.
Het radiostation wordt gerund door meer dan 150 vrijwilligers.

.

Pieter Janssen (Marion Minten)

.

           

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ongebruikte teksten Bob Dylan nu op muziek

Ongebruikte teksten Bob Dylan nu op muziek

.

Onder de titel Lost On The River: The New Basement Tapes verschijnt in november een album met twintig nummers op basis van nooit eerder gebruikte teksten van Bob Dylan. Hier is muziek bij gecomponeerd door onder anderen Elvis Costello en Marcus Mumford.

.

images.jpg

.

De teksten dateren uit 1967, toen de 26-jarige Dylan herstelde van een motorongeluk. Het was de eerste keer in vijf jaar tijd dat de zanger en songschrijver een tijdje weg was uit het oog van de media en het publiek. In alle rust werkte hij samen met de muzikanten van de groep The Band aan nieuwe liedjes. Twee dozijn daarvan zouden in 1975 verschijnen op het dubbelalbum The Basement Tapes.

.

Dylan schreef destijds nog tientallen andere teksten die nooit op muziek gezet zijn. Met toestemming van de schrijver zelf is een twintigtal daarvan nu van melodie voorzien en afgelopen voorjaar opgenomen. Het project is een idee van T-Bone Burnett, de Amerikaanse producer die zijn carrière halverwege de jaren zeventig begon als gitarist bij Bob Dylan. Voor het nieuwe album verzamelde T-Bone Burnett een gevarieerd gezelschap componisten, onder wie Costello, Mumford, zangeres en banjospeelster Rhiannon Giddens en My Morning Jacket-zanger Jim James.

.

The New Basement Tapes verwijst naar het in 1975 verschenen dubbelalbum. Lost On The River: The New Basement Tapes zal in diverse uitvoeringen - van basic tot luxe - uitgebracht worden op 11 november. Er verschijnt ook een twee uur durende documentaire van het project. Deze week is een eerste nummer van het project met een clip op YouTube verschenen.

.

.

Bericht: ANP/RTL Boulevard

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-14

Op zoek naar nieuwe leden radioclub

Op zoek naar nieuwe leden radioclub

.

Als tienjarige kreeg hij van zijn vader een Philips-radio in de vorm van een bouwdoos cadeau. Dat wakkerde zijn interesse voor techniek aan. Hij startte een opleiding televisieregisseur en werkte tot aan zijn pensioen bij de publieke tv-zender Eén. Het laatste programma dat hij regisseerde was De Canvascrack. Het verzamelen van radio-ontvangers en later van televisies startte al vroeg bij Rudi.

.

Onze Philips radio thuis gekocht in 1957-1958 radio nostalgie.jpg

.

Op mijn achttiende ging ik samen met een vriend naar rommelmarkten op het Vossenplein in Brussel. Eerst verzamelde ik SBR-ontvangers, maar nu leg ik me vooral toe op speciale en historisch belangrijke toestellen en televisies. Ik koop ze op internet, beurzen en veilingen, maar ook wanneer ik op reis ben, probeer ik er op de kop te tikken. In de jaren 80 heb ik op een beurs in Engeland zelfs een kast van een zeldzame Baird Televisor kunnen kopen. Dat is de eerste televisie die in de jaren 20 voor het grote publiek werd geproduceerd.

.

retro radio.jpg

.

Rudi sloot zich ook aan bij internationale radioverenigingen en een dertigtal jaar geleden richtte hij samen met enkele vrienden een eigen vereniging op, namelijk Retro Radio. Momenteel hebben we ongeveer 250 leden over heel het land, maar eigenlijk is dat weinig. Ik zie dat de interesse in het verzamelen daalt. Vooral de gewone modellen komen soms tegen spotprijzen op de tweedehandsmarkt en niemand wil ze nog kopen. Het verzamelen van meerdere modellen is bij de jeugd zeker niet populair. Sommigen kopen wel oude toestellen, maar ze beperken het slechts tot een paar stuks. Het verzamelen van meerdere exemplaren blijft achterwege en dat is wel jammer.

.

Omdat de prijzen van de gewone gekelderd zijn, spitst Rudi zich vooral toe op speciale modellen van over heel de wereld. Hij heeft er tientallen en tientallen, maar enkele leuke zijn de Brownie Two-valve Receiver (1927), de Sonorette (1948), de Arvin Hapolong Cassidy (1950) en de Jewel Radio (1957). Retro Radio geeft drie prachtige tijdschriften per jaar uit en organiseert ook ruilbeurzen en veilingen. De volgende ruilbeurs gaat door op zondag 21 september van 10:00 tot 13:00 uur in basisschool Het Laar in Zwijndrecht.

.

                  

.

Bericht: Het Nieuwsblad

.

Radio19 (FB)

.

.

De website van Retro Radio vindt u HIER

.

Lees ook:OSB bezoekt SBR museum op 03/08/2012 (6/8/2014) n.a.v.100 jaar radio

.

SBR logo.jpg

.

tijdsbalkje rood 

00:07 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende