12-12-14

Polskie radio breidt DAB-dekking uit

Polskie radio breidt DAB-dekking uit

.

Polskie Radio, de Poolse publieke radio, timmert momenteel hard aan de weg als het om digitale uitzendingen gaat. Nadat het DAB+net in eerste instantie alleen in Warschau en Katowice beschikbaar was, werd de dekking begin augustus uitgebreid met Wrocław en Szczecin.

.

.

De steden waar het DAB+net van de Polskie Radio in oktober in de lucht gaat zijn Gdańsk, Łódź, Kielce, Poznań, Krakau en Opole. In 2015 en 2016 volgen onder meer Bydgoszcz, Olsztyn, Lublin, Białystok en Płock. In 2020 hoopt de omroep landelijke dekking te hebben gerealiseerd.

.

In tegenstelling tot Nederland zendt het DAB+net van de publieke omroep niet overal in het land op hetzelfde kanaal uit. Polskie Radio heeft gekozen voor regionale nette, die gezamenlijk landelijke dekking hebben.

.

Naast de landelijke zenders Jedynka, Dwójka, Trójka en Czwórka, Polskie Radio dla zagranicy (De Poolse Wereldomroep), PR24 (nieuws), Radio Rhythm zenden ook de regionale publieke stations uit via dit netwerk. Hierdoor wordt bijvoorbeeld in Warschau (kanaal 6B) Radio Dla Ciebie doorgegeven, terwijl in Katowice (kanaal 10A) Radio Katowice te ontvangen is.

.

Dit jaar wil de Poolse publieke omroep met twee nieuwe digitale radiostations starten via DAB+. Het gaat om een project voor kinderen en een zender voor ouders met werktitels Radio Bajka en Radio Krasnal.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19

.

tijdsbalkje rood 

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.