25-11-14

Haalt HMV Amazon in?

Haalt HMV Amazon in?

.

De Britse winkelketen HMV ligt op koers om Amazom van de troon te storen als grootste verkoper van muziek en films in Engeland. Achttien maanden geleden vroeg het bedrijf nog het faillissement aan.

.

HMV.jpg

.

The Guardian meldt dat Amazon goed is voor twintig procent van de totale muziek- en dvd-verkoop in Engeland. Amazon wordt op de voet gevolgd door HMV, dat goed is voor negentien procent. De HMV-winkels zagen de afgelopen maanden een verkooptoename van veertien procent.

.

Dat Britten hun weg weer naar HMV weten te vinden, heeft volgens de Engelse krant te maken de vele instores. Afgelopen jaar traden ruim driehonderd acts, van Ed Sheeran tot Megadeth, in de winkels op, om nieuwe releases onder de aandacht te brengen. HMV stelt dat een dergelijk optreden het verschil is tussen een nummer vijf- en een nummer één-notering.

.

HMV heeft op dit moment 125 winkels, ongeveer de helft minder dan voor het faillissement. Na de doorstart besloot de nieuwe eigenaar Hilco te stoppen met de verkoop van iPads en andere elektronica. In plaats daarvan stapte het bedrijf weer in bandmerchandise. Het succes zorgt ervoor dat HMV overweegt om nieuwe filialen in Engeland en Ierland te openen.

.

.

Bericht: Entertainment Business

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.