03-02-15

Australië promoot DAB+ met billboards

Australië promoot DAB+ met billboards

.

In vijf Australische steden is een tijdje geleden een grote buitenreclamecampagne gehouden ter promotie van DAB+. Daarnaast werd eveneens via de radio zelf heel wat aandacht geschonken aan de gedoodverfde opvolger van de FM-band.

.

DABaustralia.jpg

.

Via grote billboards en stickers op bussen werden inwoners van Sydney, Brisbane, Melbourne, Perth en Adelaide geïnformeerd van de voordelen van Digital Radio+. In 2009 zijn de commerciële radiostations, de publieke omroep ABC en de multiculturele omroep SBS in deze vijf grote steden officieel gestart met uitzenden in DAB+. Doordat het grootste deel van de bevolking in en om die grote steden woont, kan nu ruim 55% DAB+ ontvangen.

.

Het eerste jaar keek de luisteraar de kat uit de boom en werden er nauwelijks ontvangers verkocht. De afgelopen jaren is de verkoop echter flink op gang gekomen. Inmiddels zijn er al 1,8 miljoen DAB+toestellen over de toonank gegaan. Ook de automobielindustrie begint langzaam warm te lopen. Inmiddels leveren al 16 merken hun voertuigen met een DAB+radio als standaard of extra optie. Dit is een verdubbeling ten opzichte van 2013.

.

Ter gelegenheid van Vaderdag, veel Australiërs vieren dit op de eerste zondag van september, werd een nieuwe campagne gestart om DAB+ te promoten. Via grote billboards en reclames op bussen werd geïnformeerd over de voordelen van digitale radio zoals 25 extra gratis te ontvangen radiostations in digitale kwaliteit. Daarnaast was de nieuwe radiocampagne op liefst 42 radiostations te horen.

.

Eerder dit jaar gaven de Australische radiostations al honderden DAB+ontvangers weg.

.

DabAustralia2.jpg

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.