26-11-15

Lamp is tegelijk luidsprekerset

Lamp is tegelijk luidsprekerset

.

Het bedrijf Lightfreq heeft een product bedacht waarbij een slimme lamp wordt gecombineerd met een speaker. De lamp werkt vergelijkbaar met de Hue-serie van Philips, maar kan ook via bluetooth of wifi muziek afspelen.

.

.

Lightfreq geeft op zijn website uitleg over zijn speakerlamp. Deze kan als conventionele lamp worden gebruikt door deze in een standaard fitting in te pluggen, maar heeft daarnaast verscheidene slimme features; volgens Lightfreq zijn de functies vergelijkbaar met de Hue-lampen van Philips. Zo is het onder andere mogelijk om de lamp notificaties door te laten geven door koppeling met een apparaat zoals een smartphone. Wanneer er een notificatie van bijvoorbeeld Facebook of Whatsapp binnenkomt, verandert de lamp van kleur.

.

Opvallend aan de Lightfreq-lamp is de ingebouwde speaker. Daardoor kan deze gebruikt worden om muziek mee af te spelen; dat kan door verbinding te maken met een ander apparaat via bluetooth of wifi. Via wifi is het overigens ook mogelijk om muziek via muziekstreamdiensten zoals Rhapsody, Napster en TuneIn. Later worden nog meer diensten toegevoegd. Audio kan in huis op maximaal vijftig aangesloten Lightfreq-lampen worden afgespeeld maar maximaal twee stuks kunnen tegelijkertijd geluid produceren.

.

De lampen van Lightfreq kunnen de afstand van de lampen tot het gekoppelde apparaat meten. Daardoor gaan bijvoorbeeld automatisch de lampen uit als de gebruiker met zijn gekoppelde smartphone het huis verlaat. Ook is het mogelijk om automatisch muziek af te laten spelen op de meest dichtstbijzijnde lampspeaker: als de gebruiker dan door het huis loopt dan volgt als het ware de muziek.

.

Via een Kickstarter-campagne wil het bedrijf voldoende financiering krijgen om het product ook daadwerkelijk te kunnen maken, wat inmiddels al is gelukt. Voor een bedrag van 70 dollar, omgerekend 52 euro, kan een lamp worden aangeschaft. Vanaf februari volgend jaar hoopt Lightfreq het product te kunnen leveren.

.

Bericht: Tweakers

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.