09-02-15

Facebook wil content van YouTube afsnoepen

Facebook wil content van YouTube afsnoepen

.

Facebook blijft erg populair, en door het rijke aanbod aan leuke dingen, vergeten de mensen op termijn wat Facebook is: een advertentiekanaal, gebaseerd op jouw persoonlijke voorkeuren. Kortom, een grote bedreiging voor jouw privacy.

.

facebook logo.png

.

Facebook onthult steeds weer nieuwe tools die interessant zijn. Filmpjes in jouw tijdlijn die automatisch gaan spelen en waar je geneigd bent om automatisch te kijken. Een reuzensucces, want Facebook beroemt zich erop dat het één miljard video-views per dag bereikt heeft. Om dat cijfer te staven, werd een tool uitgebracht waarmee degene die zijn video online zet, kan zien hoe vaak die bekeken werd. Het enige wat er bij die teller niet gerekend wordt, is hoeveel seconden van dat filmpje bekeken werden. En dat zou je, als marketeer, toch ook graag weten.
.

Facebook zou nu, volgens verschillende bronnen waaronder Tech Times en Wall Street Journal, proberen om bedrijven die content aanleveren op YouTube, ook naar zijn eigen site te lokken. Enkele content producers zoals Walt Disney hebben al een eerste proef uitgevoerd door hun content op Facebook aan te bieden. Een ander bedrijf, Collective Digital Studio, testte Annoying Orange uit - wat een echte virale hit werd.
.

Het is duidelijk dat Facebook een groter deel van de online video-koe naar zich toe wil trekken. Momenteel gebruiken de meeste content makers Facebook wel om hun video te promoten, maar de meeste gebruikers gaan vervolgens naar YouTube (of een andere bron) om hem daar te bekijken.

.

.

Bericht: NeTTies

.

Radio19 (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.