15-12-14

Oostenrijk: Kronehit blijft op FM

Oostenrijk: Kronehit blijft op FM

.

Het commerciële Kronehit blijft ook de komende tien jaar landelijk op FM te ontvangen in Oostenrijk. Mediaregulator KommAustria heeft de licentie, die in december van dit jaar zou verlopen, verlengd. Kronehit is de enige landelijke commerciële radiozender van het land.

.

kronehit.png

.

Het project startte in 2001 onder de naam Krone Hit Radio. Aanvankelijk ging het niet echt om een radiostation, maar een mantelprogramma voor diverse commerciële en regionale zenders. Omdat landelijke commerciële omroep in Oostenrijk nog verboden was, programmeerden de meesten tussen 18:00 uur en middernacht regionale/lokale uitzendingent.

.

Voor de herkenbaarheid werd dit onder de vlag Krone Hit Radio gedaan. Daarnaast werd er overdag lokaal en regionaal nieuws uitgezonden tijdens het raamprogramma. In 2003 werd de naam Krone Hit radio gewijzigd in Kronehit. In 2004 kwam er een wetswijziging waardoor landelijke commerciële radio werd toegestaan. Kronehit besloot daarop een aanvraag in te dienen. Op FM had men via diverse lokale en regionale licenties immers al een dekking van bijna 80%.

.

Eind 2004 kreeg Kronehit als eerste in Oostenrijk een landelijke licentie. Sinds januari 2005 wordt via alle frequenties hetzelfde programma uitgezonden. Dat zijn er 148, goed voor een dekking van 86%. Aan verdere uitbreiding wordt nog steeds gewerkt.

.

Onder het mom van Wir sind die meiste musik draait Kronehit de populairste hits van nu en de beste hits van de afgelopen vijf jaar. Daarnaast is er elk uur een hit uit de jaren 90 te horen. Er is ook elk uur actueel nieuws, weer en verkeer. Momenteel scoort Kronehit een marktaandeel van 8%.

.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.