08-11-14

Krijgen we Euronews binnenkort in HD via satelliet?

Krijgen we Euronews binnenkort in HD via satelliet?

.

De Europese nieuwszender Euronieuws bereidt de overstap naar HD-kwaliteit voor. Steeds meer internationale nieuwszenders gaan in SD- en HD-kwaliteit uitzenden.

.

logo euronews.png

.

Het uit Frankrijk afkomstige Euronews vernieuwt de productie- en uitzendstraat naar volwaardige HD-kwaliteit. Na de afronding van deze fase is de daadwerkelijke komst van Euronews HD een kleine stap. De nieuwe techniek maakt het daarnaast mogelijk om zestien verschillende audiokanalen aan te bieden. Op dit moment is Euronews in veertien verschillende talen beschikbaar.

.

Ondanks dat de Nederlandse taal bijna een jaar geleden door de nieuwszender in het vooruitzicht is gesteld, is Euronews nog niet in de Nederlandse taal te horen. Euronews wordt in Vlaanderen via internet, satelliet en enkele tv-aanbieders aangeboden. De verwachting is dat als eerste de internetstreams en de satellietverspreiding naar HD-kwaliteit wordt omgezet.

.

TotaalTV (Jarco Kriek)

.

Wie in Vlaanderen via DVB-T de TV-programma's ontvangt van de RTBF.be kan uiteraard ook Euronews ontvangen via de (digitale) ether, echter alleen in de Franse taal.Naast La Une,la Deux en La trois is er dus ook Euronews.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.