10-12-14

Radio Disney verkoopt AM-frequenties

Radio Disney verkoopt AM-frequenties

.

Radio Disney gaat bijna al zijn analoge frequenties in de Verenigde Staten verkopen. Er is besloten zich alleen nog maar met digitale distributie (internet en satelliet) bezig te houden. In totaal worden 23 frequenties, voornamelijk AM, verkocht. Alleen in Los Angeles blijft Radio Disney analoog via de ether beschikbaar.

.

radio disney.png

.

Op 18 november 1996 ging Radio Disney van start met een Nederlands tintje. De eerste plaat die gedraaid werd, was Get ready for this van 2 Unlimited. In de beginjaren de zender een mix van Top 40 hits van jonge artiesten (teen pop) en muziek uit hun eigen tv-shows. In de loop der jaren is men meer de kant van mainstream Top 40 op gegaan, waarbij de extreme platen ontbreken.

.

Lange tijd was Radio Disney in vele grote en kleine radiomarkten van de VS te beluisteren via de ether. De afgelopen jaren zijn echter veel stations afgestoten, waardoor men sinds 2013 enkel nog analoog via de ether te beluisteren is in 24 van de grootste radiomarkten van de VS.

.

Onlangs kondigde Radio Disney aan bijna alle analoge radiofrequenties te gaan verkopen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat er nauwelijks analoog naar de band geluisterd wordt. Alleen in Indianapolis heeft de zender een FM-frequentie.

.

Ruim 80% van de luisteraars stemt af via Sirius XM satellietradio, internet of de Disney app. Reden genoeg om bijna alle analoge frequenties in de etalage te parkeren eind september. Bijna tweehonderd medewerkers raken hierdoor hun baan kwijt.

.

Alleen in Los Angeles blijft het station uitzenden via de middengolffrequentie 1110 kHz (KDIS). Radio Disney is er gevestigd in Burbank onder de rook van Los Angeles. De frequentie is juridisch nodig om te kunnen blijven uitzenden.

.

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.