28-11-14

Spotify introduceert... smaakmakers

Spotify introduceert... smaakmakers

.

Spotify heeft een nieuwe functie toegevoegd. Op de pagina tastemakers (smaakmakers) geeft de streamingdienst een overzicht van mensen die invloedrijke afspeellijsten publiceren.

.

spotify.png

.

De functie is te vinden in het follow-scherm. De mensen die door Spotify in de tastemaker-lijst worden gezet zijn geen bekende artiesten of deejays, maar gewone mensen die populaire playlists maken. Door die personen te volgen zullen gebruikers erop geattendeerd worden wanneer de smaakmaker een nieuwe playlist maakt of een nieuw nummer aan een afspeellijst toevoegt.

.

Spotify ziet de functie momenteel nog als een test, zegt de dienst tegenover Techcrunch. Desondanks wordt de functie momenteel wel al uitgerold. De muziekstreamingdienst probeert het ontdekken van nieuwe muziek steeds makkelijker te maken, omdat door het groeiende aanbod aan muziek veel mensen niet meer weten wat ze precies moeten kiezen, vertelde Spotify-topman Gary Liu eerder dit jaar in gesprek met NU.nl.

.

Spotify heeft daarbij twee grote pijlers: automatische aanbevelingen op basis van algoritmen, en de sociale functies van Spotify waarbij gebruikers elkaar muziek aanraden.

.

.

Bericht: NU.nl

.

Radio19 (FB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.