31-08-14

Q-Music:Ornelis en Vancoillie al op antenne vannacht !

Q-Music:Ornelis en Vancoillie al op antenne vorige nacht !

.

Nachtuilen die al een voorsmaakje wilden horen van de ochtendshow van Sven Ornelis en Maarten Vancoillie konden daarvoor eergisteren nacht terecht bij Q-Music. Het nieuwe ochtendduo was voor het eerst samen te horen (en te zien via kanaal 39 van Telenet) als opwarming voor hun samenwerking die morgen- maandag 1 september)-officieel van start gaat.

.

O & R.jpg

                                                                                                                             Schreenshot kanaal 39 Telenet

.

Onlangs raakte bekend dat de wegen van het populaire radioduo Kürt Rogiers en Sven Ornelis zich na zes jaar zouden scheiden.Dat kon je natuurlijk ook al via deze blog vernemen. De 26-jarige Maarten Vancoillie mocht de fakkel overnemen als medepresentator van Ornelis. Het jonge radiotalent moet voor een frisse wind door het programma gaan zorgen. Kürt Rogiers zal op de zender een eigen show krijgen, zoals eerder ook al vermeld werd.

.

o & vc q-music.png

.

Eergisterennacht was het nieuwe radioduo vrij onverwachts voor het eerst samen al eens live te horen op Q-Music om "alles eens goed uit te testen". Afgelopen dinsdag en woensdag werd naar eigen zeggen al een paar keer een paar testprogramma's opgenomen die uiteraard niet via de antenne te horen waren.

.

Hoelang de proefuitzending van afgelopen nacht precies zou gaan duren, was trouwens op voorhand ook al niet geweten. Uiteindelijk duurde dat tot iets na 4 uur.

.

Nu is het afwachten tot maandagmorgen of het nacht testprogramma zijn vruchten heeft afgeworpen, al twijfelen we daar niet aan.

.

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio1:Leren we wel de juiste dingen op school?

Radio1:Leren we wel de juiste dingen op school?

.

Tijdens de eerste week van september meten 'De ochtend' en 'Hautekiet' de staat op van ons onderwijs. Elke dag live vanuit een andere Vlaamse school.

.

radio_1_gaat_naar_school.jpg

.

Hoe is het gesteld met de infrastructuur van onze scholen? Hoeveel mensen hebben moeite om de schoolfactuur te betalen? En is ons onderwijs gericht op de arbeidsmarkt?

.

Een greep uit de vele thema's en vragen die Ruth Roets en Xavier Taveirne in De ochtend (6-9u) voorleggen aan hun gasten.

.

logo Radio 1 (VRT).jpg

.

In Hautekiet (9-10u) gaat Jan Hautekiet verder door op de thema's uit De ochtend, gooit hij alle lijnen open en modereert het debat met de Radio 1-luisteraars.

.

Maandag 1 september: Sint-Carolus in Sint-Niklaas
Thema's: infrastructuur, stand van ons onderwijs

.

Dinsdag 2 september: Stedelijk Lyceum in Antwerpen
Thema's: onderwijs en de arbeidsmarkt, mobiliteit

.

Woensdag 3 september: Sint-Joost-Aan-Zee in Sint-Joost-ten-Noode
thema's: kennis kleuters, schoolfactuur

.

Donderdag 4 september: Steinerschool in Brugge
thema's: methodescholen, lerarenopleiding

.

Vrijdag 5 september: Koninklijk Atheneum in Hasselt
Thema's: sport, naschoolse opvang

.

Ben je in de buurt? Neem dan gerust aldaar een kijkje (inschrijven is niet nodig)

.

.

Radio1

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vandaag:Radio P.R.O.S.derde grootse Familiedag !

Vandaag:Radio P.R.O.S.derde grootse Familiedag !

.

Iedereen is van harte welkom en de toegang is volledig gratis !

 

familiedag 2014-voor website2.jpg

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-14

StuBru:Oasis is beste Britse band

StuBru:Oasis is beste Britse band

.

De vete Oasis-Blur die 20 jaar geleden voor Britpopsensatie zorgde, heeft in 2014 een winnaar. Als het van de Studio Brussel-luisteraar afhangt, tenminste want die besliste gisteren dat Manchester het haalt van Londen.

.

stubru britpop2gif.png

.

De StuBru-luisteraars werden gisteren de hele dag ondergedompeld in de Britpop van de nineties en daarna. Men kon ook stemmen op de beste band van over het Kanaal. En daarbij trokken de Oasis-jongens uit Manchester dus aan het langste eind. De charmes van Damon Albarn en co leverde het het Londense Blur wel plaats twee op, het brons is voor Pulp.

.

Ook opvallend: alleen Morrissey en Paul Weller slaagden er als solo-artiest in om de lijst te halen.

.

Het overzicht van de top:

.

  1. OASIS
  2. BLUR
  3. PULP
  4. THE VERVE
  5. ARCTIC MONKEYS
  6. SUEDE
  7. THE PRODIGY
  8. THE STREETS
  9. STEREOPHONICS
10. SUPERGRASS
11. MORRISSEY
12. THE CHEMICAL BROTHERS 
13. BABYSHAMBLES
14. PAUL WELLER
15. STONES ROSES
16. KASABIAN
17. COLDPLAY
18. RADIOHEAD
19. FRANZ FERDINAND
20. PRIMAL SCREAM

.

britpop.jpg

.

StuBru

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TV zender doet wat hij wil met zijn content

TV zender doet wat hij wil met zijn content

.

De andere spelers op de televisiemarkt gaan niet meteen stappen ondernemen nu VTM aangekondigd heeft het merendeel van zijn programma's tot vier weken na uitzending gratis aan te bieden op zijn website. "Een zender doet met zijn eigen content wat hij wil", aldus Jan Margot van Belgacom.

.

naamloos.png

.

"Er zijn zoveel mogelijkheden op de televisie, dat het niet zoveel uitmaakt dat de programma's online worden gezet", aldus Margot nog. "Bovendien biedt een computer niet hetzelfde comfort als een televisie."

.

Telenet gaat rustig bekijken hoe de situatie evolueert. "Het enige dat we nu kunnen zeggen, is dat video over het internet een sterk toenemende trend is en dat het initiatief van VTM in dat plaatje past", aldus Isabelle Geeraerts. "Wie tv-programma's online wilt zien, heeft bovendien nood aan een kwaliteitsvolle internetverbinding."

.

VRT en SBS hebben reeds een uitgebreid online aanbod. "Wij hebben al een groot deel van de informatieve, culturele, educatieve en kinderprogramma's online staan, maar wel verspreid over verschillende websites die niet altijd zo gebruiksvriendelijk zijn", aldus Stijn Ombelets van VRT.

.

"We zijn momenteel bezig met een project om ons online aanbod te verbeteren, maar denken er momenteel niet aan om het uit te breiden." Dat is volgens de woordvoerder bovendien niet vanzelfsprekend: "Alles online plaatsen is niet evident qua rechten. Bovendien zouden de distributeurs het als marktverstorend kunnen ervaren als wij alles online zouden plaatsen."

.

Ook SBS gaat zijn online content niet uitbreiden, maar zet wel volop in op mobiele content. "Alle programma's zijn op zoveel mogelijk verschillende platformen te bekijken bij onder meer Belgacom, Telenet en Stievie", aldus woordvoerder Kristof Demasure. "De komende tv-seizoenen zullen deze mogelijkheden nog uitgebreid worden, dit najaar focussen we op de vraag van gebruikers van smartphones en tablets om zoveel mogelijk fragmenten beschikbaar te stellen."

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Zoeken op zolder naar je radio

Zoeken op zolder naar je radio

.

Dagelijks lees je tal van berichten uit de wereld van de media en muziek. Maar wat zou dit wereldje waard zijn (geweest) zonder die brave slaven die dagelijks, urenlang en zonder te morren, de creativiteit van de radiomakers tot aan je oor brengen? Onze huis-, tuin- en autovriend: het radiotoestel!

.

radio's van toen.jpg

.

Vluchtig onderzoek leert ons dat het eerste exemplaar in massaproductie bij Philips in 1927 op de markt kwam. Op meer dan tachtig jaar bouw je al een mooie geschiedenis uit. Als je een toestel uit het verre verleden vergelijkt met de manier waarop we nu naar de radio luisteren, dan wordt dit wel heel erg duidelijk.

.

Reden dus voor Radio 19 om de geschiedenis in te duiken en op zoek te gaan naar oude radiotoestellen werkend op batterijen en/of op netstroom. Heb jij iets met oude ontvangers, hou je van hun warme klank of van hun straalkacheleffect in de winter? Kleven er misschien gouden herinneringen aan dat prachtig afgewerkte kunstwerk (met sfeervolle verlichting!) waar stemmetjes uitkwamen toen je klein was? Dan kan je mee doen en een mooie prijs winnen.

.

banner radio 19 Hits uit jouw jeugdjaren.png

.

Stuur hen een duidelijke foto van je oude, nog (al of niet) werkende, radiotoestel, draagbaar of vast. Geef ook merk en bouwjaar. Weet je dit laatste niet meer, geen nood, hun specialisten helpen. Laat ook weten hoe en wanneer je er destijds bent aan gekomen, waarom je het nog steeds hebt en of je het nog gebruikt. Heb je er prachtige herinneringen of anekdotes bij, dan horen zij die natuurlijk ook heel graag via info@radio19.fm.

.

 

Estelle Taylor 1924 radio luisteren op strand.jpg

.

Op hun website plaatsen ze regelmatig één ingestuurde foto in Het Moment. Hij/zij wint meteen een dvd-box (naar keuze) met de complete jaargangen van bijvoorbeeld Magnum, Happy Days, The Avengers, Mash, Lucille Ball, Kapitein Zeppos, Floris... Succesvolle tv-reeksen uit hun en jouw jeugdjaren.  Omdat er naast geluid ook af en toe beeld mag zijn uit die wonderjaren.

.

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-14

Spaanse zanger Peret overleden

Spaanse zanger Peret overleden

.

De Spaanse rumbamuzikant en zanger Peret is op 79-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Hij scoorde een wereldhit met Borriquito. De Spaanse krant El Mundo meldt zijn overlijden.

.

Peret.jpg

Foto:Wikipedia

.

Pedro Calaf alias Peret was een pionier van de rumba, een Catalaanse muziekstijl die vooral in de regio Barcelona gespeeld werd. In 1962 bracht Peret zijn debuutalbum uit, al zou het nog tien jaar duren voor hij doorbrak. In 1971 stond hij acht weken op nummer 1-hit met het liedje Borriquito.

.

In dezelfde zomer scoorde Peret nog een hit in Nederland met Voy Voy, dat de zestiende positie bereikte. Zijn laatste hit was Canta Y Se Feliz in 1974, waarmee hij de negende positie bereikte bij het Eurovisie Song Festival. In 1982 staakte hij zijn carrière om zijn leven aan religie te wijden.

.

Peret maakte in 1991 een comeback met het album No Se Pué Aguantar en trad een jaar later op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona. Zijn muziek was van invloed op de latere groep Gipsy Kings. Het laatste album van Peret was De Los Cobardes Nunca Se Ha Escrito Nada uit 2009.

.

               

.

Bericht: NU.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

09:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Will Luikinga via AM1584, 1224 en 1332 tijdens Veronicadag

NL:Will Luikinga via AM1584, 1224 en 1332 tijdens Veronicadag

.

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Radio Veronica op 31 augustus 1974 haar uitzendingen moest staken. Stichting Norderney en Museum RockArt organiseren daarom op vrijdag 29 augustus een speciale Veronica Dag in Museum RockArt.

.

40 jaar na dato zal Will Luikinga dan van 12.00 tot 14.00 uur weer zitting nemen achter de microfoon van de originele radio studio’s van Zeezender Radio Veronica. Luikinga was onlangs nog twee weken lang op Radio 5 te horen.

.

Na enkele maanden van restauratiewerkzaamheden aan de boordstudio van de Norderney zal deze op 29 augustus weer officieel in gebruik genomen worden. In het museum staan nu drie vrijwel volledig operationele studio’s van de zeezender Veronica. De studio Zeedijk, de studio uit Lapershoek en de boordstudio.

.

Tijdens de Veronica Dag op 29 augustus zal er met alle 3 de studio’s via het internet worden uitgezonden vanaf 12 uur.

.

studio veronica.jpg

.

Het museum is 29 augustus geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Om 11.00 uur start Anuschka (Jukebox). Van 12.00 tot 14.00 uur presenteert Will Luikinga. Vanaf 14.00 uur nemen Jan Steen, Ad Bouman, Rob van Wezel en Bert van der Laan ieder een uur de microfoon over waarbij zij diverse gasten ontvangen. Zo zal Bert van der Laan tussen 17.00 en 18.00 uur als speciale gast Hans van Velzen, beter bekend als “de man van het laatste uur” ontvangen.

.

De uitzendingen zijn onder andere te beluisteren via het internet, maar ook op de AM frequenties van Radio Paradijs 1584, 1224 en 1332. Het museum is gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland.

.

Tineke de Nooij zendt deze hele week vanaf het Veronica Schip in Amsterdam uit tussen 12.00 en 14.00 uit op Radio 5. Ze ontvangt daar oud-deejays zoals Ad Bouman, Ruud Hendriks, Hans Hogendoorn, Bart van Leeuwen en Will Luikinga.

.

Museum RockArt

.

RadioNL (Martin Slijper)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook Oekraïense internationale nieuwszender op Hotbird (13°Oost)

Ook Oekraïense internationale nieuwszender op Hotbird (13°Oost)

.

De Oekraïense nieuwszender Ukraine Today is begonnen met het uitzenden van officiële uitzendingen. De nieuwszender was al enige weken via de Hotbird-satelliet te ontvangen.

.

imageUT.jpg

.

Ukraine Today is een internationale nieuwszender in de Engelse taal. De naam van de nieuwszender is een bewuste keus van de Oekraïense regering. Het moet gezien worden als een volgende stap in de tv-oorlog tussen Oekraïne en Rusland dat door het conflict is ontstaan.

.

Ukraine Today is daarin de tegenhanger van Russia Today (RT) dat Russische standpunten in het conflict in Oekraïne wereldkundig maakt. In tegenstelling tot RT (ook te zien via satelliet & kabel) is Ukraine Today in West-Europa vooralsnog alleen via de satelliet te ontvangen. Uitgezonden wordt via de Hotbird-satelliet op 13° Oost. De uitzendfrequentie is 11.623 GHz.(V) met SYM: 27500en FEC: 3/4.De uitzendingen zijn overigens FTA (Free To Air)

.

TotaalTV (Jarco Kriek )

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

SoundCloud gaat voortaan auteursrechten betalen

SoundCloud gaat voortaan auteursrechten betalen

.

Het online audioplatform SoundCloud gaat voortaan auteursrechten betalen aan de artiesten en platenfirma's die muziekbestanden uploaden en verspreiden via het platform. Om dat te bekostigen gaat SoundCloud advertenties en abonnementsformules introduceren.

.

logo soundcloud.jpg

.

De stap is het gevolg van een deal met diverse platenlabels. SoundCloud trekt zo'n 175 miljoen luisteraars per maand, maar tot dusver kregen artiesten die hun muziek aanboden op het online platform hiervoor geen auteursrechten betaald.

.

De artiesten zullen zelf kunnen beslissen op welke tracks de advertenties kunnen verschijnen. Aanvankelijk zullen 20 partners, variërend van platenmaatschappijen tot onafhankelijke artiesten, deelnemen, maar het is de bedoeling dat uiteindelijk iedereen zal kunnen instappen.

.

SoundCloud zegt overigens dat het nieuwe, beginnende groepen wil blijven steunen. "We hopen dat jonge artiesten op die manier al vroeg geld zullen kunnen verdienen met hun muziek", zegt oprichter Alexander Ljung. SoundCloud blijft gratis, maar gebruikers die de advertenties niet willen zien of horen, zullen een betalend abonnement kunnen nemen. 

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende