10-11-14

NL:Groot Nieuws Radio wil landelijk uitzenden via DAB+

NL:Groot Nieuws Radio wil landelijk uitzenden via DAB+

.

Groot Nieuws Radio uit Nederland wil landelijk gaan uitzenden via DAB+. Momenteel zendt de christelijke zender in grote delen van het land uit via de middengolffrequentie 1008 kHz (dat overuigens ook in Vlaanderen te ontvangen is), maar via DAB+ zou de dekking zich echter beperken tot Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland, alsmede in kleine delen van Friesland en Utrecht(kanaal 6B). De zender wil nu ook capaciteit op de andere regionale netten.

.

digital radio.jpg

.

Om toch landelijk uit te kunnen zenden via Digital Radio+, oftewel DAB+, gaat Groot Nieuws Radio capaciteit huren van Radio Maria op de multiplex voor Noord-Holland zuid, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland (kanaal 8A). Radio Maria heeft deze capaciteit niet nodig, omdat de katholieke zender uitzendt via een andere landelijke multiplex op kanaal 11C.

.

Voor de regio’s Noord-Brabant en Zeeland (kanaal 7A), Noord-Holland noord en Friesland (kanaal 9D) en Zeeland (kanaal 9D) heeft Groot Nieuws Radio al te kennen gegeven interesse te hebben in capaciteit. De minister van Economische zaken heeft plannen om de vrije capaciteit op deze multiplexen te verdelen onder bestaande partijen.

.

Wanneer Groot Nieuws Radio en de regionale publieke en commerciële radiozenders starten met uitzenden via DAB+ is nog onduidelijk. Het was de bedoeling dat dit dit jaar nog zou gaan gebeuren, maar deze kans wordt met de dag kleiner.

.

Voorlopig blijft Groot Nieuws Radio ook gewoon uitzenden via de middengolf. Pas als de meeste luisteraars zijn omgeschakeld naar DAB+, gaat het station overwegen om de AM af te stoten.

.

RadioNL (Martin Slijper) 

.

logo groot nieuws radio.jpg

.

Voor de middengolfliefhebbers...Groot Nieuws Radio is vrij goed en meestal duidelijk te ontvangen op AM 1008 in Midden-Vlaanderen tot zelfs in Vlaams-Brabant, ook tijdens de dag.HIER kan je luisteren via het internet.

.

pinkend sterretje Website Grootnieuwsradio

.

tijdsbalkje rood

 

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.