26-11-15

VRT: virtueel nieuwsstudio bezoeken

VRT: virtueel nieuwsstudio bezoeken

.

Sedert enige tijd kunnen nieuws- en andere studiogebouwen van de VRT bezocht worden via drie virtuele rondleidingen. Iedereen kan op eigen tempo en wanneer je maar wil kennismaken met de journaalstudio, de actua-studio en de studio van Radio 1.

.

Radio1studiovrt.jpg

.

De 360° beelden op deredactie.be en vrt.be bieden een unieke en haarscherpe blik. Een eerste tour loodst de bezoekers door de studio van het Journaal van 13:00, 18:00, 19:00 en 20:00 uur (weekend) en het laatavond-Journaal. In de rondleiding door de actuastudio ontdek je de set van Reyers Laat, Terzake, Panorama en De zevende dag. De derde virtuele tour laat de bezoekers kennismaken met de nieuwsstudio van Radio 1 (foto).

.

Wanneer je op het startbeeld klikt, begin je aan de tour. Door met de cursor te bewegen, kun je de studio van boven tot onder bekijken. Een pijltje brengt je van de ene studio naar de andere, maar wijst ook de weg naar de regiekamer van het Journaal. Je kunt de beelden bekijken met of zonder begintunes en in de actuastudio kun je het showlicht aan- en uitknippen. De link naar de beelden kan gedeeld worden via de sociale media.

.

De virtuele tour werkt op alle toestellen, vast en mobiel. De VRT komt hiermee tegemoet aan de vele vragen van het publiek om één en ander meer toegankelijk te maken. De rondleidingen beginnen HIER.

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.