16-11-14

De moord op manager AC/DC

De moord op manager AC/DC

.

Twee decennia na de moord op de toenmalige manager van de Australische hardrockband AC/DC heeft de Australische politie een beloning van 100.000 Australische dollar uitgeloofd voor een tip die tot de oplossing van deze cold case kan leiden.

.

Crispin Dye overleed in december 1993 in een ziekenhuis, twee dagen nadat hij was geslagen en beroofd in Sydney. Hij was toen al zeven jaar manager van AC/DC en geldt als iemand die de band heeft opgeholpen wereldwijd een superstatus te bezorgen. Op de avond van de moord had Dye het uitkomen van zijn eerste eigen plaat gevierd.

.

Er lopen mensen rond die weten wie er voor de dood van mijnheer Dye verantwoordelijk is en wij hopen dat deze beloning hen ertoe zal aanzetten contact op te nemen met de politie, zei Mick Willing van de politie van deelstaat New South Wales.

.

AC/DC werd in de vroege jaren zeventig opgericht door de broers Malcolm, Angus en George Young. Momenteel zijn er vraagtekens rondom de status en toekomst van de groep. Ritmegitarist - en voor kenners de muzikale spil van AC/DC - Malcolm heeft immers omwille van gezondheidsredenen een pauze ingelast waarbij het voor de rest officieel luidt dat de band muziek zal blijven spelen.

.

De Autralische band tekende voor krakers als Whole Lotta Rosie, TNT, Thunderstruck, Highway To Hell.

.

                 

.

Bericht: Belga/HLN

.

Radio19 (SL)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.