07-03-15

VK: streaming meetellen voor goud

VK: streaming meetellen voor goud

.

In Groot-Brittannië tellen voortaan ook de streamingcijfers mee bij het bepalen of een single een zilveren, gouden of platina status krijgt. Ook bij het opstellen van de hitlijsten worden streamingcijfers in rekening genomen.

.

images.jpg

.

Het streamen van muziek wordt steeds populairder. Streamingdiensten werken meestal met abonnementen, waardoor gebruikers de liedjes die ze afspelen niet per stuk aankopen, zoals bij online- en gewone muziekwinkels wel het geval is.

.

Tot nog toe moest een single in Groot-Brittannië 600.000 keer verkocht worden, voordat die een platina status kreeg. Nu tellen niet alleen de verkoopcijfers mee, maar ook het aantal keren dat het nummer gestreamd is. Daarbij geldt de regel dat een nummer minstens 30 seconden moet afgespeeld worden om mee te tellen. Honderd streams tellen als één aankoop.

.

Door het nieuwe systeem kregen de nummers Price tag van Jessie J en Rather be van Clean Bandit een dubbele platina status. We are never ever getting back together van Taylor Swift en Fix you van Coldplay kregen een upgrade van goud naar platina.

.

Bericht: Deredactie.be

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.