12-02-15

SoundCloud praat met platenlabels

SoundCloud praat met platenlabels

.

Momenteel zijn de grootste platenlabels ter wereld in gesprek met SoundCloud. Hierbij wil de online muziekdienst in ruil voor een percentage van de opbrengst de belofte hebben dat zij niet worden aangeklaagd door de verschillende labels voor het overtreden van auteursrechten.

.

naamloos.png

.

SoundCloud onderhandelt over licenties met Universal Music Group, Sony Music Entertainment en Warner Music Group. Daarmee mag het bedrijf rechtenvrij muziek opnemen in hun database. In ruil hiervoor is SoundCloud bereid om drie tot vijf procent aandeel af te staan. Betrokken partijen hebben officieel nog geen commentaar gegeven.

.

Tijdens een investeringsronde eerder dit jaar werd de totale waarde van SoundCloud geschat op een slordige zevenhonderd miljoen dollar. Eerder lanceerde de muziekdienst een smartphone applicatie waarmee gebruikers makkelijker nieuwe muziek konden vinden. De dienst werd populair doordat men onderling makkelijk nummers kan uitwisselen.

.

In tegenstelling tot iTunes en Spotify heeft SoundCloud geen volle muziekdatabase. Deze is gelimiteerd aan wat gebruikers en platenlabels zelf uploaden. Daarnaast beschikt SoundCloud over een downloadmogelijkheid mits de auteursrechten in orde zijn. Volgens de muziekdienst wordt er iedere minuut ongeveer twaalf uur aan muziek toegevoegd.

.

Platenlabels zijn over het algemeen positief over SoundCloud. Veel labels gebruiken de dienst als een marketing instrument om nieuwe muziek onder een grote groep fans te promoten. De loyale en snel groeiende database is de hoofdreden waarom veel platenmaatschappijen geen pogingen ondernemen om de dienst uit te schakelen.

.

.

Bericht: Dutchcowboys.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.