11-03-15

Linka voegt AirPlay toe aan autoradio

Linka voegt AirPlay toe aan autoradio

.

Een autoradio die Bluetooth ondersteunt is inmiddels geen uitzondering meer. Je streamt ermee de muziek van je smartphone over de speakers. Eén nadeel: door zware compressie heeft deze muziek vaak niet de beste kwaliteit.

.

naamloos.png

.

De Linka belooft een betere manier om je iPhone-muziek draadloos in de auto af te spelen. Door dit apparaatje aan te sluiten, krijgt je auto ondersteuning voor AirPlay (van iPhone) en DLNA. Met AirPlay kun je volgens de makers van Linka muziek met een 24-bits-kwaliteit met 192 kHz streamen.
.

Je sluit de Linka aan op de 3,5mm- of usb-poort van je autoradio. Daar kun je overigens net zo goed je iPhone rechtstreeks op aansluiten, maar de bedenkers van Linka menen dat hun apparaat alsnog goed van pas komt. Omdat je niet beperkt bent tot de kabels, kan iemand die bijvoorbeeld achterin de auto zit ook muziek afspelen zonder de iPhone voorin te leggen of een ontzettend lang snoer te gebruiken.
.

De Linka is trouwens een fijne opwarmer voor CarPlay van Aplle: daarmee kun je later ook de iPhone via Wi-Fi met de auto verbinden, zodat speciale iOS-apps bij het dashboard verschijnen. CarPlay krijgt ook ondersteuning voor het afspelen van muziek.
.

Je kunt de Linka bestellen door op Indiegogo minstens 79 dollar te doneren – 69 dollar als je er vroeg bij bent. Daar zitten de verzendkosten al bij inbegrepen. Het project heeft twee maanden de tijd om 10.000 dollar in te zamelen. Pas als dit lukt krijgen de makers hun geld – en wordt het bij jou afgeschreven.

.

                 

LINKA | WiFi HD Audio Adapter for Car from NEXUM on Vimeo.

.

Bericht: iPhoneclub

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.