17-11-14

GSM nummer en veranderen van provider?

GSM nummer en veranderen van provider?

.

Alle GSM-operatoren zijn wettelijk verplicht om gratis uw huidige nummer over te nemen of over te dragen als u een nieuw gsm-abonnement of herlaadkaart bestelt. Hoe gaat dit praktisch in zijn werk?

.

naamloos.png

.

Tegenwoordig is veranderen van GSM-operator heel erg eenvoudig geworden. Alles is online aan te vragen, de sim kaarten en toegangscodes worden u allemaal gratis via de post geleverd binnen 24h. U kan bovendien altijd uw huidige gsm-nummer gratis behouden.

.

Tijdens het bestelproces dient u hiertoe een optie aan te vinken, waarna u dan uw huidige telefoonnummer en vaak ook het SIM-kaart nummer dient in te vullen. De nieuwe gsm-operator doet vervolgens de rest. Als u het telefoonnummer op naam van een bedrijf staat, dient u ook nog de persoonsgegevens van de telecom-verantwoordelijke binnen het bedrijf op te geven.

.

- ontvangt de nieuwe SIM-kaart via de post, vergezeld van de nieuwe PIN & PUK toegangscodes.

.

-U laat uw oude SIM-kaart in uw toestel steken, tot op het moment dat u een SMS van uw nieuwe provider ontvangt, of dat het signaal van uw huidige provider wegvalt.

.

-Nu pas vervangt u de oude simkaart door de nieuwe die u thuis is toegestuurd. U vult de nieuwe PIN-code in. Op uw scherm verschijnt de naam van uw nieuwe provider (dit kan tot 30 minuten duren).

.

-Uw overstap is gerealiseerd en u kan beginnen bellen aan het door u gekozen goedkoper tarief. Voor uw vrienden en familie verandert er niets want u blijft bereikbaar op uw vertrouwde nummer, u belt alleen (hopelijk) een stuk goedkoper.

.

Nota:

.

Vooraleer u echter de stap zet als je werkt met een voorafbetaalde kaart moet je wel zorgen dat het (bel) krediet volledig is opgebruikt!

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.