26-07-15

De supercassette van Sony

De supercassette van Sony

.

Sony komt met een supercassette op de proppen. Dat heeft de elektronicagigant bekendgemaakt op de International Magnetics Conference in Dresden. Het hebbeding kan maar liefst een hallucinante 185 terabyte aan data bevatten.

.

SonySuper.jpg

.

Het spreekt tot de verbeelding, daarom is enige nuance op zijn plaats. De tape van Sony is immers niet echt ontworpen voor dagdagelijks gebruik. De cassette leent zich niet tot het opslaan van dat ene hitje van die obscure indieband en nog minder tot het bewaren van vakantiekiekjes.

.

Dan opteer je voor een gebruikelijke schijfdriver. Belangrijke documentatie echter, plaats je wel degelijk beter op de cassette. De technologie ervan is immers veel betrouwbaarder dan een gewone schijf. Dus toegegeven, een dergelijke cassettespeler kan gemakkelijk een triljoen aantal keer meer liedjes dan je iPhone bevatten, maar wat maakt het uit als je telkens opnieuw het bandje moet terugspoelen en doorspoelen om jouw favoriete nummers t§e horen?

.

Ook is het wel erg ongebruikelijk dat je ooit zoveel capaciteit zal nodig hebben. Als een liedje, strikt genomen drie minuten lang duurt, dan kan je 64.750.000 nummers op een tape bewaren, goed voor ruim acht miljoen dagen luisterplezier. Opdat je de tape überhaupt ooit gevuld zou krijgen, heb je daarenboven een luttele 22.000 jaar nodig.

.

Lees HIER meer.

.

Bericht: De Morgen

.

Radio19

.

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.