02-12-15

Hoe brengt u Radio PROS tot leven via de hifi-installatie?

Hoe brengt u Radio PROS tot leven via de hifi-installatie?

.

Zij hebben het er reeds over gehad op hun website. Het kan dus draadloos maar het kan zeker ook met een kabel... het overbrengen van Radio PROS van jouw computer naar jouw hifi-installatie. Bedrijven en horecazaken zijn vragende partij om Radio PROS over de (werk)vloer te krijgen als het niet mogelijk is om via de ether (105.8FM) te luisteren.

.

PROS logo sticker.jpg

.

Voor een draadloze verbinding bestaat er de USB FM-transmitter. Apple-gebruikers vinden HIER meer informatie.  Maar hoe verbind je op een ouwerwetse manier de computer of laptop aan die goeie ouwe gouwe hifi-installatie. Hoe verbind je de geluidskaart van de computer aan de versterker van de hifi-installatie?

.

Voorwaarde is dat de twee apparaten niet eindeloos ver van elkaar opgesteld staan. Een overgangskabel kan op iedere lengte gekocht worden in de speciaalzaak. Standaard zijn ze 0,5, 1, 1,5, 3, 5, 10 en 20 meter lang. De mini-jackplug 3,5 mm wordt in het aansluitingspunt koptelefoon gestoken van de computer terwijl de dubbele kingsstekker (in de volksmond ook Kinch genoemd)  ingeplugd word in een vrije ingang (best aux, maar line of tape kan ook) van de versterker van jouw hifi-installatie. Bij PRO versterkers of dito amplifiers kan er gebruik gemaakt worden van XLR- of Jack 6,3 mm-stekkers als signaalingang. Dan moet deze overgangskabel bestaan uit mini-jack / XLR(2) of mini-jack / monojack(2).

.

.

Veel succes met de installatie. Wens je meer informatie, mail PROS (studio@radiopros.be) . Hou hen ook op de hoogte als je je handelszaak met muziek van Radio PROS verwent. Ben je geen techneut, woon je niet te ver uit de buurt van onze technische dienst en je baadt een handels- of horecazaak uit, dan komen zij de aansluiting gratis uitvoeren. Jij zorgt voor de kabels en zij doen de rest...

.

Radio 19 (GVA) 

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.