30-04-14

Radio PROS op het Turfboerfeest in Denderhoutem op 1 mei !

Radio PROS ook op het Turfboerfeest in Denderhoutem op 1 mei !

.

Morgen-donderdag 1 mei - (dag van de arbeid trouwens) gaat de jaarlijkse Turfboerstoet door in Denderhoutem.Dit jaar is ook Radio PROS met een (werk) ploeg van de partij.

.

turfboer bruin.png

.

U vindt de Prossers alvast op/rond het grote podium morgen,donderdag 1 mei.Ook de (aangepaste) programma's gaan live de ether in van op deze locatie want de 'discobar' (die ook de muziek voor de groepen moet verzorgen) staat ook centraal.In de stoet zelf zouden zo'n 700 mensen gaan aan deelnemen.Er is ook een forse tent voorzien...voor eten en drank...Een Turfboerbiertje en een pannenkoek zal dus nooit ver af zijn ! Al zal er ook wel koffie zijn ...

.

Kom gerust ook maar eens proeven/kijken én als het kan even goeiedag zeggen bij de ploeg van Radio PROS.(105.8 FM in het ontvangstgebied en wereldwijd via livestream).

.

pros turfboerfeeesten 1 mei 2014 ontbijtradio pros.jpg

.

De langste nacht van ATOM wordt naar het schijnt ook het langste weekend (ooit)! Alzo een afvaardiging van de ATOMSE feestraad in de Radio P.R.O.S ontbijtradio van zondagmorgen 27 april waar de aankomende feestelijkheden ( Turfboerstoet ) werden voorgesteld.Van links naar rechts ziet u Hans Cosyns,Herman Kestemont en Patrick Van Wayenberg (voor groter formaat klik op de foto).Zelfs een Jupiler is nooit ver weg...

.

Logo%20Radio%20PROS%20vanaf%201-1-2014-website(1).jpg

.

DEELNEMERS TURFBOERSTOET !

.

Er stappen reeds 39 GROEPEN (+/-700 personen) mee in de stoet !

.

UNIEK IN DEZE EDITIE is de deelname van de ENIGE ECHTE ATOMSE MAJORETTEN 'Klik Van De Plesj'!
OOK UNIEK IS DE DEELNAME VAN DE REUZEN DRIE KONINGEN VAN Reuzengilde ST-NIKLAAS !
INDERDAAD ! Reuzen Balthasar, Melchior en Caspar hebben de ster gevonden in het Mekka van driekoningen !

.

DE VORMING VAN DE STOET is vanaf 12u, start van de stoet is 14u

.

Vorming gebeurt vanaf Nieuwstraat (Café GOMAAR), en Veldeken.
ENKEL ingeschreven groepen zijn verzekerd.
ENKEL VAN DE INGESCHREVEN groepen kunnen 2 personen deelnemen aan de receptie.

.

De DEFINITIEVE volgorde :

.
   1. Koetsen Willy Michiels met Meter Christiane en Peter Roger Coppens Stoet 2014
   2. Wagen Turfboeren
   3. Reus Free Den Turfboer
   4. Reuzen Feestcomité Kerksken, Willy en Lisette
   5. Reuzen Driekoningen, Balthazar, Gaspar, Melchior, (Reuzengilde Stad Sint Niklaas)
   6. Ienige echte majoretten van Atom ( Klik van de plesj)
   7. Koninklijke Harmonie Moed en Volharding
   8. De driekoningen ATOM 2014 'Klik Van De plesj'
   9. FLAGO vlagkunst
10. Feestraad ATOM
11. Radio Maria-tom
12. Toneelbond Hand in Hand (Koks Comme Chez Swaa )
13. KSA
14. SK Jong Atom ( Jeugd voetbal Atom)
15. Atomse Quality street ( Jeugdgroep 3K)
16. Jartazi Denderhoutem (Volleybal)
17. AKV De Bien Treezen (Aalst)
18. Cars and Cofee (Retro Cars club)
19. ZVC GOMAAR
20. De Krejezenezen ( groep 3K )
21. De Doncker/Beeckman
22. De Ienige echte Safety First Keeningen (groep 3K)
23. Skellemerouë (groep 3K)
24. Verbroedering Atom
25. Bierleppen (groep 3K + Kandidaat Turfboer Rik Hooge)
26. De Mottige Mirza's (groep 3K)
27. WTC FALOS
28. De Rouers ( groep 3K )
29. AKV Bedesterd ( Aalst )
30. Goe skief ( Kerksken)
31. Atom Airlines ( Groep 3K )
32. Straffen Toebak ( Groep 3K)
33. KVLV Atom
34. De Red Star Ladies
35. De Sjakosjenbond (groep 3K)
36. De Kaffeklesjers (Groep 3K )
37. Miss Turfboerin 2014 Marina & Rialto Supporters
38. Marcel zen Beste (Groep 3K)
39. De Bezze-agers (groep 3K)

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eigen tulp voor 100%NL

Eigen tulp voor 100%NL

.

Het landelijke commerciële radiostation 100%NL, het grote broertje van Radio 10, heeft een eigen tulp. De 100%NL Tulp werd door de Toppers donderdagmiddag (24 april) gedoopt tijdens de onthulling op Keukenhof.

.

radio 100%.jpg

.

De Toppers, Jeroen van der Boom, Gerard Joling en René Froger, deden dit in stijl en met de obligate champagne. Daarnaast werd ook, onder leiding van Lisette Sier, hoofdredactrice van 100%NL Magazine, de nieuwe cover van het blad onthuld.

.

100%NL: Het thema van dit seizoen op Keukenhof is Holland. De tulp is wereldwijd het icoon van Holland. Een mooie aanleiding om 100% NL - één van sterkste merken in Nederland - een eigen tulp te geven. Aan de Toppers de eer om deze 100% NL Tulp te dopen, aangezien het thema van de tiende editie van Toppers in Concert dit jaar Made in Holland is.

.

.

pinkend sterretje Website Radio100% NL

.

 

Radio 100% is in Vlaanderen te beluisteren digitaal via de Astra 3 (23,5° Oost) Free To Air op de frequentie 11.739 GHz.(V) met Sym:27.500 en FEC: 3/4.Wie geen schotel heeft, kan via Livestream luisteren.

 

.

 

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mi Amigo én 'Oostende voor Anker'

Mi Amigo én 'Oostende voor Anker'

.

Noteer het nu al in je agenda...

.

Tijdens het jaarlijkse evenement 'Oostende voor Anker' wordt dit jaar de Vlaamse zeezender Radio Mi Amigo herdacht. Van donderdag 29 mei tot en met 1 juni wordt daartoe live uitgezonden vanaf de driemaster, Artemis. De programma's zullen via een tijdelijke evenementenlicentie op FM in Oostende en wereldwijd via het internet te beluisteren zijn. Voormalige Mi Amigo dj's, ondersteund door medewerkers van andere zeezenders hebben al toegezegd om mee te doen. Onder hen Jan Veldkamp, Peter Vandam, Jeroen Gorus, Serge Vangisteren...

. 

Oostende voor anker.jpg 

(Voor de website klik op de afbeelding)

.

In een notedop...

.

Mi Amigo 40 start op donderdag 29 mei om middernacht met haar uitzendingen en die lopen continue door tot en met zondag 1 juni om 18.00 uur. De uitzendingen komen van boord van het schip de ‘Artemis’. Alle programma’s worden live gebracht door tal van dj’s van Radio Mi Amigo, de zeezender. Anderzijds zijn er ook interviews met de personen die van dichtbij Radio Mi Amigo betrokken waren. Tal van namen komen voorbij gedurende deze vier Mi Amigo dagen. Volg het op facebook. ‘Mi Amigo 40′ zal te beluisteren zijn op FM in de regio Oostende op 94.9 MHz en via de stream van www.MiAmigo40.be. Ook zal “Mi Amigo 40″ te beluisteren zijn via de stream van de Mi Amigo Fanclub.(TDN)

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-14

Spotify haalt 10 nummers vol stilte offline

Spotify haalt 10 nummers vol stilte offline

.

Streamingdienst Spotify heeft het album Sleepify van de Amerikaanse band Vulpeck offline gehaald. De reden? De tien nummers van het album bevatten uitsluitend opnames van volstrekte stilte. Volgens bandlid Jack Stratton vond Spotify de stunt best grappig, maar was die niet met de gebruikersregels verenigbaar.

.

spotify logo.jpg

.

Sleepify is het vierde album van Vulfpeck. Het bevat 10 nummers vol stilte die op Spotify waren geplaatst met de boodschap ze 's nachts tijdens het slapen af te spelen. Op deze manier wilde de band geld binnenhalen om later gratis concerten te geven.

.

Dat was echter niet naar de zin van de streamingdienst die het album offline heeft gehaald. In een nieuwe track op Spotify reageert toetsenist en drummer Jack Stratton op deze beslissing. "Ze vonden het slim en grappig, maar het was niet met hun gebruikersregels verenigbaar", zegt hij.

.

"Ik weet niet wat er nu zal gebeuren. Op dit moment is alles nog onduidelijk. In het licht van deze onzekerheid wil ik graag 30 seconden stilte in acht nemen om erover na te denken."

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Doe Maar onder handen genomen

Doe Maar onder handen genomen

.

Deze maand is het dertig jaar geleden dat Doe Maar het afscheidsconcert in De Maaspoort in de Nederlandse stad Den Bosch gaf. De groep rond Henny Vrienten en Ernst Jansz was toentertijd tot een supergroep uitgegroeid.

.

php.jpg

.

De leden waren de hysterische, flauwvallende fans en de gigantische merchandising flink beu en besloten daarom de stekker uit de band te trekken. Vorig jaar ging Doe Maar voor de laatste keer op tournee.
.

Ter gelegenheid van het destijds op televisie uitgezonden concert werkt de Nederlandse DJ Isis (vroeger 100% Isis) aan een project: De Doe Maar remixen. Zes Nederlandse danceproducers hebben een bijdrage geleverd aan het eerbetoon, dat gisteren woensdag 23 april uitkwam. Het gaat om Kareem Raïhani, Palmbomen, Charles Davos, Arjuna Schiks, San Proper en Isis zelf. De wens van Isis om iets met de muziek van Doe Maar te kunnen doen leefde al veel langer.
.

Isis: Als kind ben ik opgegroeid met de muziek van Doe Maar, mijn ouders hebben alle albums in hun platencollectie, ik heb ze grijs gedraaid. Veel van de muziek van Doe Maar is uiterst dansbaar en tegelijkertijd redelijk tijdloos, maar om een weg te vinden naar de hedendaagse elektronische dansvloer zijn de meeste originele nummers niet gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk interessant om te zien wat er gebeurt als je de muziek ten opzichte van de tekst wat meer naar de voorgrond trekt.

.

.

 Bericht: BuzzE /De Morgen

.

Radio 19 (NB Palladin)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS Nederlandstalige TOP 200

Radio PROS Nederlandstalige TOP 200

.

Wie houdt van Nederlandstalige muziek (uit Vlaanderen én Nederland) moet zeker afstemmen op donderdag 29 mei 2014 op 105.8 FM (als je in het FM uitzendgebied woont).Anders kan je trouwens altijd wereldwijd afstemmen via de website van Radio PROS waar je de uitzendingen kan beluisteren via het internet (livestream).

.

pros top 200 vlaams 2.jpg

.

Die dag gaat de Nederlandstalige Top 200 door.Deze wordt echter samengesteld door de luisteraars zelf.De 'Prossers' hebben dus uw medewerking nodig.Uiteraard moet u daarvoor wat doen...Help dus mee door je favoriete platen aan de top te plaatsen.Stel niet uit wat je morgen kan vergeten en stuur meteen uw 5 favoriete platen in.Gebruik hiervoor gemakshalve (best) onderstaande (rode) link als je digitaal gaat stemmen via het internet (of via de website).Het kan ook telefonisch of via de gewone analoge post en wel naar Radio P.R.O.S. Leistraat 5 te 9450 Heldergem.Je kan je platenkeuze ook ter plaatse gaan invullen op zondagnamiddag tussen 14 en 17 uur.De invulformulieren liggen klaar.En meteen maakt u ook kans op een prachtige prijs onder de inzendingen.

.

Radio PROS NEDERLANDSTALIGE TOP 200

 

29 mei 2014

 

pros top 200 nederlands 3.jpgpros top 200 nederlandstalig 4.jpg

 

Geef jouw 5 favorite platendoor, en win prachtige prijzen !
Meespelen kan tot uiterlijk 1 mei 2014, via deze link of bel door op 070 22 22 50

  

Donderdag 29 mei...' Hemelvaart', voor velen een vrije dag...maar bij Radio PROS wordt er toch extra hard 'gewerkt ' die dag maar dan wél op muzikaal gebied.Alleen pure Vlaamse en Nederlandse hits komen dan uit uw radio (of uw PC {Tablet} of iPhone als je luistert via livestream) en wel vanaf 06.00 uur. Het einde van deze donderdag gebeurtenis is voorzien tussen 19 en 20 uur.En wat meer is....als je (live) luistert maak je meteen ook heel véél kans om een of andere prachtige prijs in de wacht te slepen.Maar daarvoor moet je evenwel naar de studio bellen tijdens de Top 200 tussen 6 en tot wanneer de Nederlandstalige 10 van start gaan op 070/ 222. 250 (30 eurocent/min).De DJ's én telefonisten zitten dan klaar.Hier en daar valt een 'vraagsken'

.

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

pinkend sterretje De website van Radio PROS

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-14

JOE fm : Klaar voor de Top 100 maand mei

JOE fm : Klaar voor de Top 100 maand mei

.

Het is een jaarlijkse traditie geworden bij radiozender JOE fm: mei is Top 100-maand. Elke vrijdag, vanaf 9:00 uur, hoor je de beste honderd hits rond één bepaald thema. Die thema’s werden de afgelopen weken door de JOE-luisteraars gesuggereerd via JOE.be.

.

atp_top100maand_v2.png

.

Welke hits er in de lijsten terecht komen, dat bepalen opnieuw de luisteraars. Zij krijgen telkens 1 week de tijd om te stemmen voor de lijst van vrijdag. Vanaf vandaag -maandag 28 april - kan er gestemd worden voor de eerste top van de maand, de BLACK IS BEAUTIFUL Top 100.  Het is één van 5 onderwerpen de de JOE-DJ’s geselecteerd hebben uit die inzendingen.

.

DE BLACK IS BEAUTIFUL Top 100

.

Herbert Bruynseels (foto links) en Elke Van Mello trappen op 2 mei de Top 100-maand af met de Black Is Beautiful Top 100. De beste zwarte artiesten samengebracht in één lijst. Van soullegendes als James Brown en Aretha Franklin, over Michael Jackson tot Pharrell Williams.

.

DE FRANSE TOP 100

.

De JOE luisteraars hebben aangegeven dat ook dit jaar een Franse top niet mag ontbreken. Michel Follet en Heidi Van Tielen zetten daarom op vrijdag 9 mei de grootste, Franstalige hits op een rij. De voorbije jaren bleek Claude François de populairste artiest in deze lijst. Benieuwd of bijvoorbeeld Stromae dit jaar de lijst wat door elkaar kan gooien.

.

DE WE WILL ROCK YOU TOP 100

.

Leen Demaré en Raf Van Brussel draaien aan de volumeknop op vrijdag 16 mei, want dan is het de beurt aan de gitaar. De grootste rockhits, van Bryan Adams, Queen of Status Quo zullen strijden voor de nummer 1-positie in de We Will Rock You Top 100.

.

joefm_Herbert_Alexandra_op2000concert_130921_11.jpg

.

DE LAGE LANDEN TOP 100

.

De muzikale interland België-Nederland wordt op vrijdag 23 mei gespeeld door Alexandra Potvin (foto rechts) en Jan Bosman. In deze top nemen onze Noorderburen, zoals Doe Maar en Marco Borsato, het op tegen onze populairste, Nederlandstalige artiesten, zoals Clouseau en De Kreuners. De luisteraars zullen bepalen wie de populairste, Nederlandstalige hit heeft gemaakt.

.

DE REGENBOOG TOP 100

.

Op vrijdag 30 mei hoor de beste 100 holebi-hits. Veel disco, fun en vrolijkheid, van de Pointer Sisters tot de Scissor Sisters, gepresenteerd door het JOE-ochtendduo Bjorn Verhoeven en Lenke Van Olmen.

.

De Top 100-maand van JOE start op vrijdag 2 mei.

.

Alle info hier.

.

(Foto Medialaan)

.

JOEgreatsthits.jpg

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood 

 

09:11 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'FLARD' van Radio 2 staat 430 euro vandaag

De 'FLARD' van Radio 2 staat 430 euro vandaag
.
Vandaag spelen ze traditiegetrouw alweer (elk uur) tussen 13 en 16 uur ''de Flard in de Topcollectie op Radio 2'. Ze laten je een korte noot uit een liedje horen tijdens het programma en jij moet dan raden over welk nummer het gaat.Het is altijd de moment om mee te spelen (raden)....
.

topcollectie.jpg

.
DE FLARD is op dit moment maar liefst 430 euro muziek waard.Dus meer dan de moeite om mee te spelen ! Indien niet geraden komt er elk uur zelfs nog 10 euro bij (en op bepaalde momenten schiet het aantal Euro's de hoogte in per beurt) ! En als je dan weet dat elke nieuwe opgave (Flard) ook meteen opnieuw vertrekt van 250 euro (na geraden te zijn).

.

Heb je enig idee? Laat dan van je horen via sms naar 6042 (0,5 € per bericht) ofmail titel en uitvoerder door naar detopcollectie@radio2.be. Uiteraard moet je wél luisteren daarvoor naar De Top... Succes!!
.

De Flard van Radio 2.jpg

 
.
De huidige Flard zit deze keer alvast NIET in deze onderstaande liedjes:
.
 • Big in Japan - ALPHAVILLE
 • Blue Monday - NEW ORDER
 • Buena - JOE 'KING' CARRASCO
 • Fernando - ABBA
 • Fish on the hook - ROLAND
 • Gangnam style - PSY
 • I can't stand the rain - ERUPTION
 • Lady (hear me tonight) - MODJO
 • Love resurrection - ALISON MOYET
 • Narcotic - LIQUIDO
 • Pictures of matchstick men - STATUS QUO
 • Popcorn - THE POPCORN MAKERS / HOT BUTTER / ANARCHIC SYSTEM
 • Rock D.J. - ROBBIE WILLIAMS
 • She's after my piano - 2 FABIOLA feat. LOREDANA
 • Slow down - SHABBY TIGER
 • Suicide blonde - INXS
 • Take my breath away - BERLIN
 • Too busy thinking about my baby - MARDI GRAS

.

Ter Info

.

Radio 2 De Topcollectie doordeweeks van maandag tot/met vrijdag tussen 13 en 16 uur via FM, DAB,DVB-T, satelliet én internet.Telefoon:070/34.50.02!

.

peterverhulst detopcollectie.png

 .

pinkend sterretje Herbeluister de meest recente uitzending.

pinkend sterretje De Topcollectie Radio 2 website

pinkend sterretje De Radio 2 website

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Collectors item: Speel dat lied voor mij Mi Amigo

Collectors item: Speel dat lied voor mij Mi Amigo

.

Hét Mi Amigo-lied van Radio Mi Amigo kennen we nog allemaal. Dat er een tweede song over deze zeezender bestaat, is veel minder bekend. Toch dateert de opname uit 1974. Mi Amigo dj Norbert speelde het nummer als eerste, bijna veertig jaar geleden. Een korte reconstructie.

.

DianaMiAmigo.jpg

.

In een onlangs terug gevonden fragment kondigt Norbert het nummer "Speel nog eenmaal dat lied voor mij Mi Amigo" van de Kleine Diana aan. Een kindsterretje, zoals ook Wilma en Heintje dat toen waren. Het bewuste nummertje gaat over de zeezender Radio Mi Amigo en was zelfs de persoonlijke hittip van Norbert.

.

De bandopname werd ontdekt in het archief van de in de jaren 70 van de vorige eeuw overleden André Blondeau. Na enig speurwerk bleek het liedje op de B-kant te staan van een plaatje opgenomen door 'Kleine Diana', tegenwoordig bekend als Diana More. Pas na 39 jaar  wordt het nummer nu opgenomen in de zeezenderdiscografielijst van radiohistoricus Hans Knot.Een collectorsitem van de die hards. HIER luisteren en/of downloaden.

.

logo radio mi amigo.jpg

.

RadioVisie (RR-Met dank aan PVB )

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-14

NL:VeronicaDag 2014 was een succes !

NL:VeronicaDag 2014 was een succes !

.

Zaterdag 19 april j.l. werd de VeronicaDag gehouden op het Veronica schip in Amsterdam. Tussen 12 en 18 uur werd er live uitgezonden door 192Radio met programma’s van Ad Bouman, Thimon Schellevis, Rob van Wezel en Bert van der Laan. Diverse oud medewerkers van de zeezender Radio Veronica waren ook aanwezig, waar onder Juul Geleick, Ruud Doets, Hans van Velzen, Hans Becker, Johan van der Kolk, Bart van Leeuwen, Sytze Gardenier en Anouschka.

.

veronica.jpg

.

Een fotoreportage van de VeronicaDag staat nu op MediaPages.

Van harte aanbevolen ! 

.

Pieter Janssen (foto:Mediapages)

.

tijdsbalkje rood 

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende