27-10-15

Sirene niet op radio, wel op mobiel

Sirene niet op radio, wel op mobiel

.

De ambulancediensten in Drenthe en Friesland hebben onlangs een nieuw alarmsysteem in gebruik genomen dat automobilisten attendeert op de nadering van een ziekenwagen met zwaailicht en sirene.

.

sirene.png

.

Ze krijgen dan via een app op hun smartphone in spraak en beeld een waarschuwing. Een vijftigtal ambulances zijn daartoe uitgerust met een speciale GPS-zender. Ambulancediensten elders in Nederland gaan er later gebruik van maken.
.

Het nieuwe systeem is een alternatief voor het mislukte Flister, waarmee vorig jaar in Noord-Nederland werd geëxperimenteerd en dat weggebruikers via de autoradio alarmeerde voor een naderende ziekenauto. Vooral de commerciële omroepen hadden er bezwaar tegen dat Flister inbrak op hun uitzendingen.

.
Het nieuwe alarmsysteem heeft een eigen app, Sireneradar, en werkt ook samen met het al veel gebruikte Flitsmeister. Automobilisten kunnen direct zien op welke afstand een ambulance met spoed zich bevindt en vanuit welke richting die komt. Wie op dat moment aan het bellen is, hoeft niet te vrezen dat de verbinding opeens wegvalt.

.
Er worden ook gesprekken gevoerd over integratie van Sireneradar met andere organisaties die populaire verkeersapps beheren en met leveranciers van navigatiesystemen.

.
Bericht: ANP/Het Parool

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.