01-12-15

De onzichtbare radiostem

De onzichtbare radiostem

.

Een stem op de radio, die heeft altijd iets mystieks. Je stelt je er iemand bij voor, en dan past het gezicht dat je je voorstelde zelden bij de stem. Soms valt de fysieke verschijning ronduit tegen. Niet voor niks is - a face for radio -, een gangbare uitdrukking bij de media in Amerika.

.

onzichtbare radiostem.jpg

.

Bovendien bederf je zelf het plaatje als je een stem met hoofdletters bent en je laat je overal zien. Het valt niet mee om je gezicht te beschermen, zelfs als je jezelf niet op internet wil zetten, doen anderen dat wel. Daarom is het opmerkelijk dat een van de meest kenmerkende stemmen van het land geen gezicht heeft. We hebben het hier over Jos Bergenhenegouwen, de langjarige voice over bij Veronica, RTL, de SBS-achtigen en van tientallen reclamespots.

.

Probeer het maar: hij is nergens te vinden. De onzichtbare radio- stem. Terwijl de man een behoorlijk ongebruikelijke naam is (Bergen is de hoofdstad van de provincie Henegouwen, maar omdat het onder taalgrens ligt, moet je tegenwoordig Mons-Hainault zeggen). Op zijn eigen site, Jos Bergenhenegouwen, is hij een heerschap zonder gelaat. Dat is dus met voorbedachte rade gedaan.

.

Zelfs van de uitreiking van de Marconi-Award aan hem, als beste radiostem van 1999, circuleren geen beelden meer. Er is een Jos Bergenhenegouwen die tafeltennist, maar dat is hij niet. Hij blijft dus verborgen, dat vinden we knap. Wie onthult hem?

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.