27-03-15

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM) vandaag

Het Muziekmuseum ook op 'antenne' (FM) vandaag

.

Het Muziekmuseum is 'Muzikaal ook te beluisteren' op lokale Radio P.R.O.S. en dit elke zaterdagmiddag tussen 12 en 14 uur.

.

De jaren '60.jpg

.

Semi non-stop worden de plaatjes (meestal vinyl) aan elkaar gepraat tijdens een wekelijkse 'Smakelijke goeiemiddag' vanuit Heldergem (9450) in het uitzendgebied op 105.8 FM maar ook via 'Livestream'.Dit kan op allerlei manieren, neem maar eens een kijkje op de website van P.R.O.S.Gewoon klikken op de soort dat u het beste past.

.

Rustige hits van vroeger (hier en daar een ferme antieke Rock & Roll is wel niet uitgesloten) uit de jaren '50,'60,'70 en soms toch wel eens uitzonderlijk een uitschietertje uit de jaren '80.Er is bovendien de 'Nederlandstalige Primitieve' op het einde van het eerste gedeeltje én om niet te vergeten de '78-toerenplaat van de week' als afsluiter in het tweede gedeelte.

.

Niet onbelangrijk in het Muziekmuseum is dat er ook nogal eens een 'Anderstalige' van achter het hoekje komt kijken (herinner u de Talenknobbel) én bovendien bevat het muziek archief van P.R.O.S. plaatjes waarvan men zegt, waar halen ze deze antieke spullen nog vandaan.Maar in de kelder én op zolder bij P.R.O.S. zitten nog schatten verborgen tussen de blikken koekendozen !

.

Onbekend is onbemind zegt het spreekwoord maar graag worden dus deze (antieke) plaatjes nog eens van onder het stof gehaald en ferm opgepoetst met regenwater...al zijn de kraakjes natuurlijk dan ook nooit ver weg van deze 33-45 en 78 toerders.Kraakjes echter hebben hun charmes in het programma.Overigens...én met enige trots kunnen we ook vermelden dat het Muziekmuseum momenteel het langst lopende programma is op P.R.O.S..De allereerste uitzending op zaterdagmiddag ging van start op zaterdag 16 augustus 2003 om precies 12 uur.

.

Verzoekplaatjes (op 33-45 zelfs 78t) en suggesties zijn/blijven natuurlijk altijd welkom in/voor het Radio P.R.O.S. Muziekmuseum maar voor alle duidelijkheid... het is geen 'Groetjesprogramma'.Daarvoor is er bij de lokale radio PROS meer dan genoeg gelegenheid.Een uitzondering kan echter de regel even ontkrachten bij een of andere héél speciale gebeurtenis.

.

naamloos.png

.

En héél graag wordt er ook speciaal voor u 'gezocht' naar een plaatje waar je misschien al jaren op zoek naar bent !

Een e-mailtje volstaat hiervoor en wel via radiopros@skynet.be,vergeet vooral niet 'Muziekmuseum' bij te vermelden. 

.

Voor plaataanvragen en suggesties kan je HIER terecht.

.

Op de website van Radio P.R.O.S. heeft het 'Muziekmuseum' ook een apart stekje, vindt u HIER.

.

Het Muziekmuseum op/bij lokale Radio P.R.O.S. elke zaterdag tussen 12 en 14 uur.

.

Logo Radio PROS vanaf 1-1-2014-website.jpg

.

Pieter Van Banden

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.