14-03-15

De Sunday Soulshow jingle

De Sunday Soulshow jingle

.

Ferry Maat, ooit begonnen bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal en daarna heel groot geworden bij diverse commerciële stations, is – gelukkig maar – nog altijd een jinglefreak.

.

ferry.png

.

En terecht, want hij heeft op dat gebied grote sporen achtergelaten in het medialandschap. Sinds enkele weken heeft Fer een nieuw jinglefenomeen gelanceerd: de Sunday Soulshow jingle. Elke zondag een kersverse Soulshow jingle op Soundcloud.
.

De eerste fflevering 1 bevatte de Stephanie Mill jingle voor de Soul, de week erna week zette hij zijn jingleklassieker van Graham Central Station online, daarna was het de beurt aan De Trammps-jingleversie van Disco, that is where the happy people go. Ferry heeft zijn PC boordevol oude jingles zitten, dus hij kan nog even vooruit met zijn nieuwe rubriek.

.

Eigenlijk zet Ferry hiermee een aloude jingle-traditie voort. In 1975 introduceerde hij op de radio – ook in de Soulshow – het jingle-item. Een minuut kale jingles waar niet doorheen werd gesproken. Het jingle-item werd uitgezonden vanaf donderdag 20 november 1975 tot en met medio 1977 op Hilversum 3. Tot 1 oktober 1976 was de Soulshow één uur lang, daarna twee uur (20:00 – 22:00 uur).

.
Het jingle-item stond eerst geprogrammeerd om 20:30 uur, omstreeks februari 1977 werd het verschoven naar 21:30 uur. Enige tijd later kwam het item nog één keer terug voor drie afleveringen vanwege het nieuwe jinglepakket The Winning Score, dat op donderdag 1 juni 1978 in première ging.

.

                  

.

Bericht: Jingleweb.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.