28-12-14

De wat ouderen en het internet

De wat ouderen en het internet

.

De helft van alle ouderen tussen 65 en 74 jaar in Vlaanderen heeft nog nooit het internet geraadpleegd. Daar wil Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) verandering in brengen met de campagne "Da's toch handig, dat internet". Tv-presentator Luc Appermont is peter van de campagne.

.

images.jpg

.

"Een van de belangrijkste drempels waardoor ouderen niet het internet raadplegen blijkt de perceptie te zijn dat internet niet nuttig is", liet minsier Lieten een tijdje geleden weten in een persbericht. "Toch kan het internet heel wat voordelen opleveren." Als voorbeelden geeft ze onder andere het in contact blijven met familie en vrienden, het raadplegen van de weersvoorspellingen, het nakijken van de vertrekuren van de bus of het opzoeken van recepten.

.

De minister wil naar eigen zeggen ouderen laten zien hoe het internet hun leven makkelijker kan maken. "Ik ben erg overtuigd van het belang van een mediawijze samenleving die inzet op de digitale competenties van mensen", zegt ze. "Ik wil iedereen de kans bieden om hierin mee te stappen.

.

De campagne moet de interesse opwekken bij ouderen om de eerste stappen online te zetten. Er zijn spotjes op Radio 2, VTM, Eén en de regionale zenders en er zullen ook enkele publireportages verschijnen in ouderenbladen.

.

Meer informatie over de campagne is te vinden op de website www.handiginternet.be.

.

 

handig internet.jpg

 

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.