03-02-14

'Herbeleef' Radio Buen Camino 2 (1/7)

'Herbeleef' Radio Buen Camino 2 (1/7)

.

Gunnar Walgraeve, de maker van het syndicated radioprogramma “Jouw radiotoestel herbeleeft” trok afgelopen zomer terug naar Spanje om daar de tweede Radio Buen Camino te verzorgen. We publiceren zijn reisverhaal in 7 delen met geluid én beeld.

.

gunnar-walgraeve.jpg

.

LEÓN

.

De Spaanse grootstad León wordt doorkruist door de Camino Francés, de populaire pelgrimsweg die zich situeert tussen St-Jean-Pied-de-Port en Santiago de Compostela. Wat zeer weinigen weten is dat op het St-Marcosplein nog een andere camino vertrekt naar het noorden. Rechts van de Parador Nacional, tijdens de Middeleeuwen een pleisterplaats voor pelgrims en heden een luxueus hotel, ligt een steen die de richting aanwijst van de Camino Del Salvador.

.

De auto lieten we achter in Villavante, dat is een etappe verder richting Santiago en tevens kortbij de stad Astorga. De dag voor ons vertrek maakten we dan ook gebruik om deze stad even te bezoeken.

.

Astorga, vroeger een Romeinse vestiging, bevat enkele historische bezienswaardigheden zoals de kathedraal Santa Maria en het bisschoppelijk paleis gebouwd door Gaudí.

.

In de schaduw van het paleis ligt een klein souvenirwinkeltje voor pelgrims. Ik ontdek snel dat de eigenaar een aardig mondje Nederlands spreekt. Hij leerde dat tijdens zijn vrije tijd met de hulp van een vriend uit Gent en een vriendin uit Roosendaal. Hij wandelde reeds eerder de Camino del Salvador en vertelde dat de weg door een prachtig landschap loopt. Hij vermelde ook dat er nu tijdens het seizoen maximum 10 personen per dag door deze camino trekken.

.

.

Tot slot nog even meegeven dat het radioprogramma waar het hier allemaal om draait sedert afgelopen zaterdag (1 februari) en de hele week te horen is op verschillende radiostations doorheen Vlaanderen. Een overzicht van de omroepen en hun uitzenduren kan je hier terugvinden.

.

RadioVisie (Gunnar Walgraeve)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.